Gündem Deniz Baykal'ın doktorundan açıklama

Deniz Baykal'ın doktorundan açıklama

Paylaş
Deniz Baykal'ın doktorundan açıklama

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 4'üncü gününde devam ediyor. Baykal'ın doktoru Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş açıklama yaptı, "Kanamada gerileme var. Kötüye gidişi yok. Aksine bizi umutlandıran olumlu iyi bulgular elde ediyoruz" dedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı.

Baykal'ın doktoru Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın son durumuyla ilgili açıklama yaptı.

İşte satır başları...

Kanamada gerileme var. Kötüye gidişi yok. Aksine bizi umutlandıran olumlu iyi bulgular elde ediyoruz. Elbette uyutulma işlemi devam ediyor. Yine cihazlı solunum desteği devam ediyor. Biz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak dünyadaki son gelişmeleri takip edip uygulayan bir hastaneyiz.

Nörolojik muayeneleri görmek için uyandırılıyor sonra tekrar uyutuluyor. Nörolojik bulgularda olumlu gelişmeler var.

Basıncın azaltılması için kafatasından belli bölüm açılıyor.

Bugün için tekrar uyandırılma planı yok. Ama bu bilgiler şu an için. Sonraki süreçte ne gelieşeceğini biz de gözlemleyeceğiz. Bugün planlanan tomografi yok. Yarın çekilecek.

İyileşme bulgularını süreç içerisinde göreceğiz. Bizden her türlü bilgi size gelir. Başka bilgi kirliliklerine itibar etmeyiniz.

Beyin cerrahisi Şükrü Hoca: Kafa içinde basıncı azaltacak genişliğe sahip kemik kaldırılıyor tekrar gerekirse yerine konulacak.