Siyaset Deniz Baykal'dan 'abi' tavsiyesi: Dostlarınızı satmayın
Paylaş
Deniz Baykal'dan 'abi' tavsiyesi: Dostlarınızı satmayın

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde partililere seslenen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, “Sizi bu günlere getirenleri sakın ha satmayın, dostlarınızı satmayın. Siyaset vefa, sevgi, dostluk, kardeşlik ve güven işidir” diye tavsiyede bulundu.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde partililere seslenen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, “Sizi bu günlere getirenleri sakın ha satmayın, dostlarınızı satmayın. Siyaset vefa, sevgi, dostluk, kardeşlik ve güven işidir” diye tavsiyede bulundu.

Yazır Köyü'nde CHP Korkuteli İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği örgüt yemeğine katılan Baykal, çok sayıda partilinin yer aldığı yemekte konuştu, siyasi tavsiyelerde bulundu. “Biz hizmet için siyaset yapan insanlarız” diyen Baykal, şunları söyledi:

“Dostlarınızı satmayın. Sizi bugünlere getirenleri sakın ha, satmayın. Onları yok saymayın. Siyaset güven, vefa işidir. Dostluk, arkadaşlık, sevgi işidir. Sevgiyi ihmal etmeyeceksiniz, dostluğu ihmal etmeyeceksiniz. Birbirinize çelme takmayacaksınız. Siyasette ihanet olur, ama ölçüsünde kalmaya çalışacaksınız. Makul düzeylerde bu işin kalmasına özen göstereceksiniz. Esas olan ihanet değil, sevgidir. Esas olan dostluktur, esas olan vefadır, esas olan ilkelerinize yönelik kardeşliktir. Her tavsiyenin arkasında yeni yol arayışlarına girmeyeceksiniz. Satmayacaksın, sebat göstereceksiniz. Bunlar da uzun süredir siyaset yaptığınız bir abinizin tavsiyeleridir. Günü gelirse kullanırsınız, gelmezse cebinizde dursun.”

SEÇİMDE ANTALYA'DA ÇALIŞACAK

Önümüzdeki seçimler için çalışma bölgesinin Antalya olduğunu belirten Deniz Baykal, “Ben de buralarda sizlerle birlikte koşacağım, benim de çalışma alanım Antalya. Antalya'nın köyleri, dağları, ovasında, kentinde, ilçesinde, her yerinde bunu birlikte yapacağız. Sizlere partinize sahip çıkın, Türkiye'ye sahip çıkın demek için geldim” dedi.

‘AKP, MANEVİ OLARAK İFLAS ETMİŞTİR’

AKP'nin halkın değerlerini, ahlakını, maneviyatını temsil eden bir siyasi parti görünümü ile iktidara geldiğini belirten Baykal, “Haram yemeyecek, yetim hakkı yemeyecek, başkasının hakkını yemeyecek, mütevazi olacak, halkın değerlerine ve inançlarına saygı gösterecek diye gelen AKP, manevi olarak iflas etmiş bir partidir. ‘Paraya pula, haksız kazanca itibar etmem’ diye gelmesine rağmen devletin imkanlarını kendi yandaşları ve kendi refahları, çoluk çocuğunun zenginleşmesi için acımasızca kullanmıştır. ‘Mağdur’ diye gelmiştir, şimdi vatandaşa zulmeder bir noktaya ulaşmıştır” dedi.

‘CHP TÜRKİYE İÇİN MİLLİ SİGORTADIR’

Temmuz’un itibaren Anayasa Mahkemesi’nin bir karar alacağını ve bu karara göre belki 12 Eylül’de bir referandum yapılacağına da değinen Baykal, “Bu pakette 3 tane yanlış vardı. Biri reddedildi. Anayasa Mahkemesi, geriye kalan iki yanlışı ayıklarsa, referanduma hiç gerek yok, zaten diğerlerine biz destek vermiştik. Ama o yanlışların çıkarılmasını mecliste istediğimizde ‘hayır, onlar da olacak’ dediler ve o yanlışları diğerleriyle kamufle etmeye çalışıyorlar. CHP, Türkiye için bir büyük milli sigortadır. Türkiye'yi sıkıntıdan kurtaracak en temel kurumdur” dedi.

Haberin Devamı