Gündem Deniz Bölükbaşı'nın cenaze namazında Kılıçdaroğlu-Bahçeli diyaloğu

Deniz Bölükbaşı'nın cenaze namazında Kılıçdaroğlu-Bahçeli diyaloğu

Paylaş
Deniz Bölükbaşı'nın cenaze namazında Kılıçdaroğlu-Bahçeli diyaloğu

Ankara'da, tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren emekli büyükelçi ve MHP eski milletvekili Deniz Bölükbaşı için Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) cenaze töreni düzenlendi. Meclis'teki törenin ardından Bölükbaşı için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin diyaloğu damga vurdu.

Kronik rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören emekli büyükelçi ve MHP eski milletvekili Deniz Bölükbaşı, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Bölükbaşı için bugün TBMM’de tören düzenlendi. Törene Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli ve milletvekilleri katıldı.

Meclis'teki törenin ardından Bölükbaşının naaşı Kocatepe Camii'ne getirildi. Buradaki cenaze namazına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Cenaze törenine, birbirlerine söyledikleri sert sözlerle gündemde olan CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'nin samimi diyalogları damga vurdu. Konuşma sırasından Bahçeli'nin söylediği bir söze CHP liderinin şaşırdığı görüldü.


BAHÇELİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER


MHP lideri Bahçeli Kılıçdaroğlu'na grup toplantılarında sert sözlerle yüklenmişti. İşte o sözlerden bazıları...

"CHP'nin Türkiye hasımlarıyla yanak yanağa gelmesi Türkiye açısından utanç vericidir. Mehmetçik ve ÖSO arasındaki uyumu bozarak Suriye'de Türkiye'nin azmini kırmaya çalışanlara sözcülük görevi CHP'ye düşmüştür. CHP, ÖSO'yu karalamaktadır"

"Zeytin Dalı Harekatı mesafe aldıkça CHP sancılanmakta, korkuya kapılmaktadır. CHP, PKK’yla yatmış, PYD-YPG’yle uyanmıştır."

"Lafa gelince Atatürk’ün partisiyiz derler. Konu açıldı mı, 95 yıllık parti olduklarından bahsederler. Oysaki CHP Genel Başkanıyla, parti sözcülerinin ifadelerine bakarsak ne Milli Mücadele’yle ne Türkiye’nin kurtuluşuyla bunların en ufak ilgisinin olmadığı açığa çıkar."
(
(Man Adası belgeleri) "Türkiye’nin bu kadar sorun ve sıkıntısı varken, ana muhalef liderinin sorumlu ve ahlaki davranmak yerine, eline geçirdiği belgelerle fırsatçılık yapması, bu vesileyle siyasi rant hevesine kapılması bir defa samimiyet ve dürüstlükten uzak siyasi bir tavırdır"


KILIÇDAROĞLU BAHÇELİ İÇİN NE DEMİŞTİ?


"MHP lideri Devlet Bahçeli’ye kırgın değilim ama şaşkınım. Geçmişte Erdoğan için benden daha sert söylemlerde bulundu, yüzde 10 barajı yüzünden yanına yanaşmak durumunda kaldı."

"Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağolsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Benim için hiçbir sorun yok. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanya ile konuştum."