Siyaset Deniz Feneri belgeleri açıklandı
Paylaş
Deniz Feneri belgeleri açıklandı

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri e.V davasında "kurye" olarak adlarının geçtiğini belirttiği iki kişi arasındaki para teslimatına ilişkin ıslak imzalı belgeleri açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında, Deniz Feneri konusunda Almanya’da yapılan yargılama ile Türkiye’deki süreci anımsattı.

Türkiye’de uzun süredir devam eden soruşturmada hangi delillere ulaşıldığını bilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Ancak soruşturma sürecine ilişkin olarak ciddi kaygılar taşıdığımızı da belirtmek isteriz.

"ASIL FAİLLER TÜRKİYE'DE"

Özellikle yapılan aramalarda izlenen yöntem bu kuşkularımızı beslemiştir. Kaldı ki Almanya tarihinin en büyük soygunu olarak adlandırılan davanın, aslı da asıl failleri de Türkiye’de olduğuna göre, soygunun Türkiye boyutunun Almanya’dan büyük olduğu kuşkusunu haklı olarak aklımıza getirmektedir.

Bazı asli faillerin soruşturma aşamasında konuşmama haklarını kullanmaları da bu görüşümüzü perçinlemektedir. Ayrıca bazı AKP yetkililerinin Türkiye’deki asli faillerle olan ilişkileri de soruşturmanın önündeki en ciddi engellerden biri olarak görülmektedir."

Açıkladığı belgelerin, Türkiye’deki Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmaya önemli bir katkıda bulunacağını belirten Kılıçdaroğlu, 18 belgenin orijinalinin de kendisinde olduğunu belirttiği 2’sinin fotokopilerini basın mensuplarına gösterdi.

4 MİLYON 580 BİN EURO'LUK PARA TESLİMATI

Belgelere göre, toplam 4 milyon 580 bin Euro’luk bir para teslimatının söz konusu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Eminim bu belgeler Almanya’da açılan 2. Deniz Feneri davasının da önemli delilleri arasında yer alacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu, şu iddialarda bulundu: "Bu belgelerin altında imzası olan Hakkı Sadal ile İzzet Kurum, Deniz Feneri e.V. davasında adları geçen kişiler. Hakkı Sadal kurye görevini üstlenen kişi. Deniz Feneri çevresinde ’amca’ adıyla geçiyor...

"PARALAR ZEKERİYA KARAMAN'A TESLİM EDİLİYOR"

İzzet Kurum ise Almanya’da görülen davada mahkum olan Mehmet Gürhan’ın kayın biraderi. Yine Türkiye’ye para akışında önemli kuryelerden biri olarak soruşturuluyor.

Almanya’da açılan davanın savcılık iddianamesinde, İzzet Kurum ve Hakkı Sadal’ın Almanya’dan Türkiye’ye getirilerek Zekeriya Karaman’a elden teslim edilen paraların kuryeliğini yaptığı belirtiliyor. Bu tutanaklardan ikisi orijinaldir. Yani güncel anlatımla ’ıslak imzalı’...

Belgelerin asılları ve fotokopiler soruşturmayı yapan savcılığa teslim edilecektir. Bu belgeler, yurt dışında toplanan paraların bir bölümünün kimler tarafından Türkiye’ye getirildiğini ve kime teslim edildiğini göstermektedir.

"BU KİŞİLER KANAL 7 ÇALIŞANI MI?"

Tutanaklarda imzası olan Hakkı Sadal ile İzzet Kurum’un gerek Türkiye’de gerek Almanya’da Kanal 7 çalışanı olup olmadıklarının da savcılıkça sorgulanması gerekmektedir. Çünkü soygunun asıl patronları bunlar değildir, paraları teslim alan, yolsuzluğu organize eden asıl faillerin bulunması gerekiyor."

"4 milyon 580 bin Euro'nun Türkiye’de niçin ve kimler için harcanmıştır?" diye soran Kılıçdaroğlu, konunun 4208 Sayılı Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Yasa çerçevesinde de soruşturulması gerektiğini belirtti.

"ALPARSLAN ALTAN GÖREVİNDEN ÇEKİLMELİ"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine atanan Alparslan Altan’ın görevinden çekilmesini i

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bu sayın üye, eğer onur ve ayıp denen iki kavramı biliyorsa, bu kavramların gereği olarak görevinden derhal çekilmek zorundadır.

Acaba yarın kendisi Anayasa Mahkemesi üyesi olduğunda kendisine müsteşar yardımcılığı koltuğunu ikram eden Sayın Binali Yıldırım’ın davası geldiğinde nasıl tarafsız kalabilir.

Anayasa Mahkemesinin Başkanını, üyelerini bu etik dışı uygulamaya son vermeleri için göreve davet ediyorum. Hiç kimse Anayasa Mahkemesi üzerinde kuşku doğuracak bir hareketin içinde olmamalıdır."

"MELİH GÖKÇEK BU SORULARA YANIT VERSİN"

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a "televizyonda tartışma" çağrısına ilişkin soruya, Gökçek’e iki soru yönelterek yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "ERG diye bir firma var. Bir Alman firması olduğu söyleniyor. Sayın Gökçek bunun hala bir Alman firması olduğunu iddia ediyor mu? Kim bu firma? Bu firmaya ne kadar para ödendi? İkincisi, Ankaraspor vergi kaçakçılığı yaptı mı? Evet veya hayır diyecek" dedi.

4

Haberin Devamı