Gündem Denizcilerin şüpheli ölümü

Denizcilerin şüpheli ölümü

Paylaş
Denizcilerin şüpheli ölümü

Yarbay Ali Tatar ile birlikte Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda son 2 yılda 6 subayın ölmesi dikkat çekiyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Ergenekon soruşturması sürecinde sık sık gündeme geldi. İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı hazırladığı iddia edilen Albay Dursun Çiçek’in denizci olması, Kafes Eylem Planı, Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmat ve amirallere suikast gibi iddiaların odağında hep Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yer alıyor. Yarbay Ali Tatar’ın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda son iki yılda şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 6’ncı rütbeli asker olması gözleri bu kuruma çevirdi.

Haberin Devamı

Emekli Deniz Albay Birol Atakan: 2 Mayıs 2007’de İstanbul-Ankara yolunda trafik kazasında yaşamını yitirdi. Atakan’ın Ergenekon’la ilgili önemli bilgilere sahip olduğu iddia edildi. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Yener Karahanoğlu’nun emir subayı olan Atakan, Karahanoğlu’ndan önce de Özden Örnek ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda birlikte çalışmıştı. Albay Atakan’ın, Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen darbe günlüklerinin internete sızmasında ihmali ve kastı olabileceği iddia edilmişti. Albay Atakan, kuvvet komutanlarıyla birlikte çalıştığı için terfi ve atamalarda etkili bir isimdi.

Tabip Yarbay Nursal Gedik: Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli olan Yarbay Gedik Kasım 2007’de intihar etti. Ailesi intihar iddialarını kabul etmedi. Gedik’in uyuşturucu-kirli ilişkiler konusunda ulaşmaması gereken bazı bilgileri elde ettiği için öldürüldüğü ileri sürüldü. Nursal Gedik’in cenaze törenine rütbeli personelin katılmasına izin verilmediği de iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Yüzbaşı Olgun Vural: Alevi olduğu için fişlendiği ortaya çıkan Yüzbaşı Vural, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların komutanlıktaki yapılanmayı deşifre eden listeyi ele geçirmesinden sorumlu tutulan kişiydi. Evinde intihar eden Yüzbaşı Vural’ın ardında bıraktığı mektupta Binbaşı Ümit K.’ya hitaben “Bulmacanın parçaları beni gösteriyor ama ben değilim. Bana inanın” dediği öğrenildi ama bu mektup sis perdesini aralayamadı.

Hâkim Yarbay Tanju Ünal: Deniz Kuvvetleri’ndeki şüpheli ölümlerden biri de İzmir’de meydana gelmişti. Hâkim Yarbay Tanju Ünal, karargâhtaki makam odasında ölü bulunmuştu. Ünal’ın tabancayla intihar ettiği açıklanan Yarbay Tanju Ünal, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil’i yargılayarak rütbelerini söktüren askeri hakimdi. Ünal’ın Hizbullah terör örgütünün çözülmesinde aktif rol oynadığı belirtiliyordu.

Emekli Albay Belgütay Varımlı: Ölümü şüpheli bulunan son denizci geçen ay İstanbul Kadıköy’deki evinin balkonundan düşerek yaşamını yitiren emekli Albay Belgütay Varımlı oldu. Varımlı’nın ölümünden sonra ‘Sarıkız’ ve ‘Ayışığı’ darbe planlarını deşifre eden subay olduğu belirlenmişti. Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eygur ve arkadaşlarının darbe çalışmalarından dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ü, Varımlı’nın haberdar ettiği ortaya çıkmıştı. Rütbeleri sökülen Oramiral İlhami Erdil aleyhine mahkemede ifade veren Varımlı, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda da görev yapmıştı.

Haberin Devamı