Gündem Denizde dehşet

Denizde dehşet

Paylaş
Denizde dehşet

Gece düğünden dönen 5 arkadaş, Kınalıada'ya gitmek için şiddetli lodosta küvet kadar tekneyle Bostancı'dan denize açıldı. Tekne fırtınada alabora oldu. Gençlerden biri kurtuldu, diğerleri kayıp

Kınalıada’da oturan Cihan Şahin (27), Yücel Yazgan (28), Şerafettin Yakar (27), Abdülkadir Himmet (31) ve Tolga Baştepe (20) önceki gece İstanbul Maltepe’de düğüne katıldı.

Tolga Baştepe düğünden vaktinde çıkıp son yolcu motoruyla Kınalıada’ya döndü. Cihan, Yücel, Şerafettin ve Abdülkadir’in bir arkadaşının telefonunu tinerciler çalmıştı.

Hırsızlığı bilmeyen gençler, arkadaşlarını aradı. Tinerciler gençlere “Arkadaşınızı kaçırdık, onu keseceğiz” dedi. Gençler arkadaşlarını ararken son yolcu motorunu kaçırdı. Bu sırada telefonu çalınan arkadaşlarının düğünden son motorla Kınalıada’ya döndüğünü öğrendiler.

Gereksiz cesaretin ağır bedeli

4 genç, Kınalıada’ya ulaşan Tolga Baştepe’yi arayıp “Gel bizi al” dedi. Tolga Baştepe 5 metrelik tekneyle Bostancı’ya gitti.

Cihan, Yücel, Şerafettin, Abdülkadir ve Tolga gece karanlığında şiddetli lodosta Kınalıada’ya gitmek üzere küvet kadar tekneyle Bostancı’dan denize açıldı.

Fırtınada Marmara Denizi’ndeki dev dalgalara dayanamayan tekne, Kınalıada’ya 700 metre kala alabora oldu. Denize düşen 5 genç dalgalarla mücadeleye başladı.

Birbirine seslenen gençler suyun üstünde kalabilmek için kıyafetlerini çıkardı. Bir süre sonra dalgalar gençleri birbirinden ayırdı. Cihan Şahin, Yücel Yazgan, Şerafettin Yakar ve Tolga Baştepe denizde kayboldu.

6 saat deniz yüzeyinde kaldı

Abdülkadir Himmet ise saatlerce dalgalarla mücadele etti. Yorulunca sırtını dalgalara dönüp bekledi. Teknenin alabora olmasından 6 saat sonra sabah olduğunda bir yolcu motorunun kaptanı, deniz yüzeyindeki Abdülkadir Himmet’i gördü.

Kaptan can simidi atarak Abdülkadir Himmet’i tekneye aldı. Mucize eseri kurtulan Abdülkadir Himmet iyi. Kaybolan 4 genç ise bulunamadı. Kayıp gençlerden Cihan Şahin, Kınalıada Muhtarı Hüseyin Şahin’in oğluydu.

Ada gençlerinin acı sonu

Cihan, Kartal’da bir otelde çalışıyordu. Yücel Yazgan ailesiyle Kınalıada’da lokanta işletiyordu. Şerafettin Yakar işsizdi. Balıkçı Tolga Baştepe yaz sonunda askere gidecekti.

Abdülkadir Himmet ise Burgazada’da İDO iskelesi gişesinde çalışıyor. Alabora olan tekne dün akşama doğru Küçükyalı açıklarında bulundu.

Sıkı dost olan gençler, Maltepe’de düğününe gittikleri Celil Bozuçurum ile de Kınalıada’dan arkadaştı.

Taner YENER-Ömer ERDEM/DHA

2