Dünya Denizden ceset topluyorlar

Denizden ceset topluyorlar

Paylaş
Denizden ceset topluyorlar

Libya'da Afrikalı kaçak göçmenleri taşıyan teknenin aşırı yük nedeniyle batması sonucu boğularak ölenlerin sayısı 200'ü geçti. Kurtarma ekipleri, ölenlerin cesetlerini denizden çıkarmaya çalışıyor

Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Eyyub Kasım, batan teknedeki göçmenlerin cesedine ulaşılması için cumartesi gününden bu yana denizde arama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Teknede toplam kişi sayısına dair bir bilginin olmadığını ifade eden Kasım, Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetlerinin imkanlarının kısıtlı olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Kasım, "Afrikalı kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 200’ü geçti. Karşılaştığımız bir diğer problem, bu ve benzeri olaylarda uyrukları bilinemediği için cesetleri kimsenin teslim almaması. Ten renklerinden sadece Afrika kökenli olduklarını biliyoruz" dedi.

Kasım, hükümete ve uluslararası kurumlara Afrikalı göçmenlerin Avrupa’ya kaçışta sıkça başvurduğu "yasa dışı göç" meselesiyle ilgilenmeleri çağrısında bulundu.

Libya üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen Afrikalı kaçak göçmenleri taşıyan teknenin aşırı yük sebebiyle batmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

AA