Gündem Denizden klozet ve yatak çıktı

Denizden klozet ve yatak çıktı

Paylaş
Denizden klozet ve yatak çıktı

Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda deniz temizliği yapan dalgıçlar deniz dibinden klozet, çift kişilik yatak ve cep telefonu gibi atıklar çıkardı

Antalya'da gezi ve balıkçı teknelerine ev sahipliği yapan Kaleiçi Yat Limanı'nın mavi sularının altından çevre rezaleti çıktı.

Bölgede sivil toplum kuruluşları ve deniz polisinin desteği ile deniz temizliği yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaleiçi Yat Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar, deniz dibinden yüzlerce çeşit atık çıkardı.

Halat, kanca ve çuvallar yardımıyla yapılan temizlik çalışmasında klozet, çift kişilik yatak, cep telefonu, halıfleks gibi ilginç atıklar çıktı.

Turistlerin şaşkın bakışları arasında yapılan temizlik çalışmasında iki dalgıcın güçlükle kıyıya çıkardığı klozeti görenler hayretler içinde kaldı.

Klozetin çıkarıldığı noktanın 200 metre uzağında ise çift kişilik yatak ve battaniyeler çıktı. Temizliğe katılan dalış eğitmeni Ahmet Ogün Göbüş, deniz altında tam bir çevre felaketi yaşandığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Kaleiçi Yat Limanı Şube Müdürü Pervin Gürbüz, deniz dibindeki görüntünün hoş olmadığını söyledi.

Denizin korunması adına ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Gürbüz, "Dalgıçlarımızın kıyıya çıkardığı atıkların görüntüsü durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Biz bu kurluluğun giderilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Salim UZUN/ANTALYA (DHA)