Ekonomi Deniz'den öğrenciye paso

Deniz'den öğrenciye paso

Paylaş
Deniz'den öğrenciye paso

Denizbank, 'Paso Denizbank' adıyla ilk gençlik şubesini Bahçeşehir Üniversitesi'nde açtı

GENÇLİK BANKACILIĞI PROJESİ

Haberin Devamı

Son yıllarda tarım ve ticari bankacılık alanlarında yürüttüğü projelerle ön plana çıkan Denizbank, bu yıl gençlere odaklandı. Banka, ‘Paso Denizbank’ markası altında bir gençlik bankacılığı projesi oluşturdu.

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, düzenlenen tanıtım toplantısında, Türkiye’de 15-29 yaş arası nüfusun 19 milyonu bulduğunu ve 2.5 milyon öğrencinin üniversitede okuduğunu söyledi. Ateş, genç nüfusun 4 Norveç, 2.5 Avusturya, 2 İsveç nüfusu ettiğine dikkat çekti.

ÖZEL ŞUBELER AÇILIYOR

Hakan Ateş, bir üniversite öğrencisinin, üçte biri kredi kartından olmak üzere aylık ortalama 600-615 lira harcadığını, ‘geleceğin çalışanları’ olan bu kesime eğilmek istediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ise her 10 üniversite öğrencisinden birini Paso’lu yapmayı, bu yıl 50 bin, 5 yılda 300 bin gence ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Üniversitelere özel şubeleri bulunan Paso’da aylık faiz oranı yüzde 1.12, kredi kartı ücreti yıllık 20 lira olacak.

VERGİ VERMEYEN İLK YÜZ AÇIKLANSIN

Türkiye’nin ilk 100 vergi rekortmeni listesine kazancıyla bu yıl da giren Beyazıt Öztürk, konuyla ilgili bir soru üzerine, vergi ödemeyen ilk 100’ün açıklanmasını önerdi.

Beyazıt Öztürk şöyle konuştu: “Vergi listesi işini anlamıyorum. Ben 100 lira kazanıp vergisini ödüyorum, memur 10 lira kazanıyor, vergi ödüyor. Ben ödediğim vergi için ekstra bir şey yapmıyorum. Bence Türkiye’de vergi veren değil, vermeyen ilk 100 açıklansın. O zaman her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum.”