Gündem Denize nazır çöp alanı!

Denize nazır çöp alanı!

Paylaş
Denize nazır çöp alanı!

Balıkesir'in Edremit İlçesi Altınoluk Beldesi'nin çöplerinin Edremit Körfezi'ni en iyi gören noktasına dökülmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi

İsviçre’deki Alp Dağları’nın ardından oksijen yoğunluğu bakımından dünyada ikinci sırada bulunan Kazdağları’nın etekleri çöplüğe döndü.

Altınoluk çöp döküm alanına yaklaşık 1 kilometre uzaktaki Küçüksu Mahallesi sakinleri, çöplüğün kaldırılması için defalarca topladıkları imzaları Altınoluk Belediyesi ve Balıkesir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne verdikleri halde sonuç alamadıklarını söyledi.

Çöp döküm alanının yakınındaki Karakartal Sitesi’nin yöneticisi Turgay Erdem, ormanlık alan içindeki çöplükte sık sık alevlerin yükseldiğini belirterek, "Ormanın yanma tehlikesi var. Ayrıca özellikle sabah ve akşam saatlerinde dağdan gelen ve sahile kadar ulaşan esintiye çöp kokusu karışıyor.

Denizle dağ arasındaki hava dolaşımının doğal klima oluşturduğu bölgede ev sahibi olanlar temiz havanın tadını alamaz oldu. Kötü kokular yüzünden evlerimizin kapı ve pencerelerini açamıyoruz" diye konuştu.

Altınoluk Belediye Başkanı CHP’li Hasan Özpolat da çöp depolama alanının 15 yıllık bir geçmişi bulunduğunu belirterek, "Sorunun çözümü için girişimlerimiz var.

Belediyemiz, Körfez Belediyeler Birliği üyesidir. Birlik olarak yapılması planlanan Körfez Belediyeler Birliği Katı Atık Yönetim Projesi, henüz yer seçim aşamasında. Proje tamamlanana kadar belediyemiz, Pekmezlik mevkiindeki katı atık depolama sahasını kullanmaya zorunlu olarak devam edecek" dedi.

Ahmet ERTAN/DHA