Dünya Denizin altında mahsur kaldılar

Denizin altında mahsur kaldılar

Paylaş
Denizin altında mahsur kaldılar

Manş seferi yapan trende bulunan 2 bin yolcu saatlerce mahsur kaldı

16 saatlik esaret

İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi’nin altında yer alan Manş Tüneli’nde sefer yapan 5 tren önceki gece arıza yaptı. Trenlerdeki yaklaşık 2 bin yolcu 39 kilometresi denizin altında bulunan 50 kilometrelik tünelde mahsur kaldı.

Arıza nedeniyle havalandırma sistemi de çalışmayınca yolcular bunaltıcı sıcak altında zor durumda kaldı. Yanlarında yiyecek ve içecek hiçbir şey bulunmayan yolcular saatlerce kurtarılmayı bekledi.

Yolcular trenleri işleten Eurostar firmasının görevlileri tarafından 16 saatte kurtarılabildi. Dünyanın sualtından geçen en uzun tünelinde mahsur kalan yolcular yaşadıklarını ‘kâbus’ olarak niteledi.

Soğuk hava nedeniyle

Yetkililer arızanın dışarıdaki aşırı soğuk havadan tünelin daha sıcak ve nemli atmosferine girince trenlerin elektronik sistemlerinde aksaklık meydana gelmesi nedeniyle yaşandığını bildirdi.

Arıza nedeniyle Eurostar’ın dünkü bütün seferleri iptal edildi. Bu yüzden diğer seferlere bilet almış yolcular da mağdur oldu. Eurostar şirketinin yöneticisi Richard Brown, firmanın mahsur kalan yolculara ücretsiz birer bilet vereceğini açıkladı.

Bu durum yolcuların tepkisini çekti. Manş Tüneli’nde Eylül 2008’de yangın çıkmıştı. Yangın nedeniyle tünel 2 günlüğüne kapatılmıştı

Haberin Devamı