Spor Denizli: Beklentimiz yüksek

Denizli: Beklentimiz yüksek

Paylaş
Denizli: Beklentimiz yüksek

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçtan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi

Mustafa Denizli, takımının bugünkü antrenmanı sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, futbol adına Fenerbahçe maçından büyük beklentileri bulunduğunu, hakemler konusundaki polemiklerin de yanlış olduğunu dile getirdi.

Tecrübeli teknik adam, sakat oyuncular ile ilgili durumun muhtemelen yarın netlik kazanacağını belirterek, "Tabata, Nihat ve Ekrem dışındaki oyuncuların durumu yarın akşam belli olur.

Holosko da dünkü idmanda ameliyat olduğu bölgesine ağır bir darbe aldı. Ödem oluştu. Ama muhtemelen sorun teşkil etmez" dedi.

TFF VE BEŞİKTAŞ GERİLİMİ

Beşiktaş Kulübü yönetimi ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında yaşanan gerginliğin kendilerini etkileyip etkilemediği sorusunu yanıtlayan Denizli, şöyle konuştu:

"Federasyon ile yaşanan gerilim bizim dışımızda bir şey. Biz Fenerbahçe ile gerginlik yaşanmaması için çalışıyoruz. O da her iki taraf için de güzel gidiyor. Zaten son

iki yılda Fenerbahçe ile oynadığımız maçlar kazanan ve kaybeden için çok keyifli geçti. Bu sefer de böyle olur. Son derece keyifli ve saha içinde mücadelesi yüksek maç olur.

Son maçlarda saha içinde birbirine saygınlık vardı. Daum son derece tecrübeli bir insan. O da değerlendirme yapıyor."

"HÜSEYİN GÖÇEK ÜLKENİN EN İYİLERİNDEN"

Özellikle zorluk derecesi yüksek maçlardan önce muhtemelen iki, en azından bir tarafın hakemler konusunda polemikler yapabildiğine dikkati çeken Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maçımızı yönetecek Hüseyin Göçek, ülkenin en iyi hakemler kategorisinde yer alan biri.

Ne kadar maç yönetmiş, seyreden insanların yorumları farklı olabilir. Hakemlik bisiklete binmek gibi bir şey. Göçek’in kaç maç yönettiği önemli değil.

Futbol icat edildiğinden beri hakem hatası olmayan bir maç olmamıştır. Bu insanlara saha içinde ve dışında destek olunması lazım.

Dünyanın her yerinde hakem hataları oluyor. Bu maçta da olabilir. Bu insanlara destek olmalıyız. Onlara güven göstermediğimiz sürece tedirginlik oluyor."

"SAKATLIKLARIN ALTINDAN KALKMALIYIZ"

Beşiktaş’ta bu sezon çok sakatlık yaşandığını ve özellikle forvet hattında sakat oyuncunun çokluğunun takımı etkileyip etkilemeyeceği sorusunu yanıtlayan tecrübeli teknik adam, "Sıkıntı olmazlar.

Takım kendi içinde bölge sporcusu yaratabilir. Oyun düzeninde değişiklik yaparak hücum alternatiflerini artırabilir. Aynı dönemde aynı bölgede futbolcuların sakatlığı hoş değil.

Ama altından kalkmalıyız. Büyük takımsak, büyük takım olmanın kriterleri var. Bunlardan biri bu" dedi.

BATUHAN 'BENİ AFFEDİN' DERSE

Mustafa Denizli, "Batuhan bugün gelse ve sizden forma istese, ’Fenerbahçe maçında oynamak istiyorum. Beni affedin’ dese, neler düşünürsünüz" sorusunu ise, "Verdiğimiz kararlar birinci derecede büyük kulüp olmanın, büyük takım olmanın kurallarını ortaya koyuyor.

Bu kuralların uygulanması camiaları büyük yapar, beklentiler değil. Ben Beşiktaş’ın hem kulüp büyüklüğüne ve tarihine, hem de takımın tarihine birinci derecede saygı göstermeliyim.

Batuhan bizim futbolcumuz. Ama bu dönemde bu söz konusu değil" diye yanıtladı.

3

Haberin Devamı