Spor Denizli: Benim futbolcum çukur kazmaz

Denizli: Benim futbolcum çukur kazmaz

Paylaş
Denizli: Benim futbolcum çukur kazmaz

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, siyah-beyazlı kulüple yaptığı sözleşmenin, camianın sevgisi sürdükçe devam edeceğini söyledi

Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, siyah-beyazlı takımla ilgili yapılan teknik direktör spekülasyonlarına ve yaptığı 1 yıllık sözleşmeyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. "Attığım imza yok değerindedir, hayatımın en değerli imzasıdır ve süresi yoktur" diyen Denizli, teknik direktörlük kariyerinin siyah-beyazlı takımda biteceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Sözleşmem, bu camianın sevgisi devam ettikçe sürecektir.

Ben Beşiktaş’a kontratla bağlı değilim. Geçen yıl 3 yıllık kontrat önerildi. Tazminatı ile önüme sürüldü ama 1 yıllık sözleşme imzaladık. Beşiktaş’ı bana karşı, beni Beşiktaş’a karşı bu imzayla bağlayan bir şey yok. Yaptığımız kontratı hala okumadım. Aldım katladım ve evime götürdüm, geçen sene de böyleydi."

"BENİ BEŞİKTAŞ’A BAĞLAYAN KONTRAT DEĞİLDİR"

Mustafa Denizli, kendisini Beşiktaş’a bağlayanın kontrat olmadığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı: "Beşiktaş’ın tarihine, büyüklüğüne hiçbir zaman halel getirmeyecek şekilde hareket ediyorum. Kontrat, 1 saatliktir, 1 ömürlüktür.

Çalıştığım her yerde onurumla görev yaptım. Beşiktaş’tan ayrılacağım diye hiçbir zaman endişe taşımadım. Ben kulübümde imzayla hareket etmiyorum. Kariyerimin en mutlu günlerini burada yaşıyorum."

"SEBEBİ BENİM FUTBOLCULARIM DEĞİL"

Mustafa Denizli, son haftalardaki hakem hatalarıyla ilgili bir soruya da, "Fair play tablosu vardı. Beşiktaş da bu tablonun zirvesindeydi. Bu gerçek bir tabloydu. Şimdi bu tablonun başında değilsek, bunun sebebi kesinlikle benim futbolcularım değildir" diye yanıt verdi.

Fenerbahçe karşısında ilk yarıda istedikleri çizgide oynayamadıklarını anlatan Denizli, "Ama ikinci yarının 5. dakikasından itibaren oyunun kontrolünü elimize almıştık. Ne yazık ki can yakıcı hatalar zirveyi birebir ilgilendiren maçlarda oldu" dedi.

"BENİM FUTBOLCUM ÇUKUR KAZMAZ"

Mustafa Denizli, Fenerbahçeli futbolcu Bilica’nın derbide penaltı noktasını kramponlarıyla kazmasıyla ilgili bir soru üzerine de, "Bu pozisyona ne diyebilirim? Benim futbolcum kesinlikle böyle bir hareket yapmaz. Beşiktaşlı futbolcu bunu yapmaz, bu kesin ve nettir" dedi.

"PENALTILARI YİNE BOBO ATACAK"

Bobo’nun, Fenerbahçeli Alex’in yakın arkadaşı olduğu, bu nedenle penaltı atışını yapmasının doğru olmadığı eleştirisinin hatırlatılması üzerine de Denizli, "Benim futbolcularımın hepsi birer Bobo’dur. Bundan sonra da Bobo, Beşiktaş’ta kaldığı sürece penaltıları atmaya devam edecektir. Hatta Brezilya’dan daha yakın arkadaşları da gelse penaltı atacaktır" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ’IN BÜYÜKLÜĞÜ..."


Zirveden geriye düşmelerinin futbolcular üzerinde moral bozukluğu yaratıp yaratmadığı sorusuna Denizli, "Ruh halleri, beden dilleri moralsiz olduklarını gösteriyor. Ancak büyük takımlar bunu hissetmemeli. Sabah bir toplantı yaptık. Beşiktaş’ın büyüklüğü kazandığı şampiyonluklarla ilgili değildir. Büyük takımın kaybettiği zaman da ayakta kalması lazım" şeklinde yanıt verdi.

ELEŞTİRİLER

Denizli, Fenerbahçe derbisinde savunma ağırlıklı bir kadro sahaya sürdüğü ve değişikliklerde geç kaldığı yönünde eleştiriler aldığının hatırlatılması üzerine de, "Bu eleştiriler yapılabilir. İkinci yarıda oyunun kontrolünü elimize almıştık.

Tartışılan pozisyonlar oldu. İstediğin görüntüyü veren bir kadroda değişiklik yapmak nasıl akılcı olurdu? Ayrıca bu kadro sahaya ilk kez mi çıktı? Takımın sahaya kiminle çıktığı değil, ne yapmak istediği, ne yaptığı önemli" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı