Spor Deplasmanda da Aslan

Deplasmanda da Aslan

Paylaş
Deplasmanda da Aslan

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk karşılaşmasında yarın Atletico Madrid takımına konuk olacak Galatasaray'ın, deplasman korkusu yok

Galatasaray, Avrupa kupalarına son sezonlarda yoluna hep UEFA organizasyonunda devam ederken, son 11 deplasman maçında sadece 1 yenilgi aldı.

622 GÜNDÜR DEPLASMANDA YENİLMİYOR


Avrupa kupalarında 2007-08 sezonu UEFA Kupası 3. turunda Bayer Leverkusen’e karşı 21 Şubat 2008 tarihinde 5-1 gibi farklı bir skorla yenildikten sonra 622 gün yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, bu sezon Avrupa Ligi (F) Grubu’nda liderliği garantiledikten sonra eksik kadrosuyla çıktığı maçta Avusturya’nın Sturm Graz takımına 1-0 mağlup oldu.

Deplasmanda, iyi bir istatistik yakalayan Galatasaray, son 11 dış saha maçının 6’sını kazanırken, 1 kez yenildi, 4’ünü ise eşitlikle tamamladı.

Sarı-kırmızılılar son 11 deplasman maçında rakip filelere 21 gol gönderdi ve kalesinde ise 10 gol gördü.

İSPANYOLLARA KARŞI 11 YENİLGİSİ VAR


UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında yarın Atletico Madrid ile karşılaşacak Galatasaray, İspanyol takımlarıyla Avrupa kupalarında bugüne kadar 23 kez karşı karşıya geldi.

Sarı-kırmızılılar, bu maçlardan 7’sinde sahadan galibiyetle ayrılırken, 11’inde rakiplerine yenildi, 5 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. "Cim Bom", bu maçlarda rakiplerine toplam 24 gol atarken, kalesinde ise 34 gol gördü.

Haberin Devamı