Gündem Deprem Antalya, Afyon, Burdur ve Isparta'yı salladı

Deprem Antalya, Afyon, Burdur ve Isparta'yı salladı

Paylaş
Deprem Antalya, Afyon, Burdur ve Isparta'yı salladı

Merkez üssü Burdur Ağlasun ilçesi olan deprem 3 kenti salladı. AFAD depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. Amerikan Jeoloji Araştırmaları Merkezi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak tespit etti

Burdur’da merkez üssü Ağlasun İlçesi olan 4.8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre bazı kerpiç evler hasar gördü, bazı vatandaşlar baygınlık geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi’ne yaşanan korku nedeniyle kriz geçiren 5 kişinin getirildiği kaydedildi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre merkez üssü Burdur Ağlasun İlçesi’nde saat 22.43’te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Burdur, Antalya ve Isparta’da da hissedilen depremin yerin 7.6 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi.

Haberin Devamı

5 KİŞİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

Deprem merkez üssü olan Ağlasun İlçesi’nde şiddetli hissedildi. Bazı kerpiç evlerde hasar meydana geldi. Deprem nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Bazı vatandaşlar sarsıntı nedeniyle kriz geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi’ne baygınlık geçiren 5 kişinin götürülerek tedaviye alındığı kaydedildi.

VALİ: CAN KAYBI YOK

Burdur Valisi Hasan Kürklü yaptığı açıklamada depremde can ve mal kaybı olmadığını belirterek, "Panikleyen vatandaşlar hastaneye müracaat etti. Sıkıntılı bir durum yok. Yardım ekipleri ve diğer birimler görev başında. Bölgede durum incelemesi yapıyorlar" dedi.

7 ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ

Burdur’da merkez üssü Ağlasun olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından yarım saat içerisinde 7 artçı deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre 22.43’teki depremin ardından Büyüklüğü 2.2 ile 3.1 olan 7 artçı deprem daha meydana geldi.

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR'DA DA HİSSEDİLDİ

Merkez üssü Isparta Kadılar olan 4.8 büyüklüğündeki deprem, Afyonkarahisar’ın bazı ilçelerinde de hissedildi. Saat 22.43’de yerin 10 kilometre altında meydana gelen ve Afyonkarahisar’ın Dinar, Kızılören ve Sandıklı gibi ilçelerinde de hissedilen deprem bölgede paniğe neden oldu. Sandıklı ilçesinde depremi hisseden vatandaşlar sokağa dökülürken, bazılarının uzun süre dışarıda kaldıkları ve evlerine girmedikleri gözlendi.

KANDİLLİ REVİZE ETTİ

Isparta'da 5.1 büyüklüğünde deprem olduğunu açıklayan Kandilli Rasathanesi daha sonra depremin büyüklüğünü 4.8 olarak revize etti.

AMERİKA 5.2 DEDİ

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun verilerine göre Isparta Kadılar'daki deprem 5.2 büyüklüğünde gösterildi.

Ayrıntılar birazdan...