Ekonomi Deprem sigortası olmayana elektrik de yok

Deprem sigortası olmayana elektrik de yok

Paylaş
Deprem sigortası olmayana elektrik de yok

Kısaca DASK olarak bilinen zorunlu deprem sigortası yaptıranların yüzde 46'da kalması, yenilenme oranının ise sadece yüzde 2 seviyelerinde gerçekleşmesi üzerine, ekonomi yönetimi harekete geçti

Konutlara ilk kez elektrik bağlanırken yaptırılması zorunlu olan deprem sigortası, süresi dolduğunda yenilenmezse elektrik kesilecek.

DEPREM SİGORTASI YAPMAYANIN ELEKTRİĞİ KESİLECEK


Tüketiciye 3 kez üst üste yenileme yapması hatırlatılacak, yapılmazsa poliçeler otomatik olarak yenilenecek ve primler elektrik faturasına yansıyacak, aylık taksitlerle ödenecek. Böylece deprem sigortası primi ödenmezse elektrik faturası da ödenmemiş olacak ve elektrik sayacı mühürlenecek.

OTOMATİK SİGORTAYA GEÇİLECEK


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Zorunlu deprem sigortalılık oranını yüzde 100’e çıkarmak hedefiyle düzenli abonelikleri olan tüm ev ve binalara sigorta yaptırma çağrısında bulunacağız. Mevcut poliçesini yenilemeyenleri de uyaracağız. Yaptığımız uyarıya cevap vermeyenler, otomatik sigortalanacak ve prim tahsilatının yapılması için mekanizma tesis edilecek” dedi.


MEVCUTTA YENİ TAŞINANLAR İÇİN GEÇERLİ ANCAK...

Mevcut durumda, yeni elektrik ve su abonelikleri ile tüm tapu işlemlerinde ve bankalardan kredi ile konut alımında Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) deprem sigortası zorunlu tutuluyor. Ancak vatandaşlar daha sonradan bu poliçeleri yenilemiyor. Mehmet Şimşek'in verdiği bilgilere göre 2000-2017 döneminde düzenli ve sürekli zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranı yüzde 2 düzeyinde.

Haberin Devamı