Gündem Deprem uzmanından Bodrum açıklaması

Deprem uzmanından Bodrum açıklaması

Paylaş
Deprem uzmanından Bodrum açıklaması

Ege Denizi'nde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Bodrum'da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi. Depremin ardından açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgede daha büyük depremler yaşanabileceğine dikkat çekerek "Daha önceden beklediğimi söylediğim deprem bu değil. Bu bölge daha büyük deprem görecek. O deprem 5,1- 5,3 dolayında olabilir. Ancak yıkıcı olmayacak. Önceden yıkım çığım-hasar görmüş evlere girilmemeli." diye konuştu

Bodrum'da meydana gelen 4.4'lük depremin ardından açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgede daha büyük depremler yaşanabileceğini ifade etti.

'BU BÖLGE DAHA BÜYÜK DEPREM GÖRECEK'

21 Temmuz gecesi Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan 6.5 şiddetindeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam etti. Son olarak saat 19.57'de yerin 10 km derinliğinde meydana gelen 4.4'lük sarsıntı nedeniyle yeniden gözler Bodrum'a çevrildi. Depremin ardından kısa bir açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bodrum ve çevresinde daha büyük depremler beklediğini ifade ederek şu sözlere yer verdi:

"Bodrum'da 24.09.2017 19.57'de 10 km derinde 4,4'lük deprem oldu. Burada daha gerginlik boşalmadı. Daha önceden beklediğimi söylediğim deprem bu değil. Bu bölge daha büyük deprem görecek. O deprem 5,1- 5,3 dolayında olabilir. Ancak yıkıcı olmayacak. Önceden yıkım çığım-hasar görmüş evlere girilmemeli."


Muğla'da korkutan deprem