Gündem 'Depremde Kelime-i şehadet getirdim'

'Depremde Kelime-i şehadet getirdim'

Paylaş
'Depremde Kelime-i şehadet getirdim'

Depremin yıktığı Haiti'de görevli Türk polis memuru, Adana'ya dönüşünde yaşadıklarını anlattı

10 gün önce 7 büyüklüğünde depremle sarsılan Haiti'de, BM Barış Gücü'nde görevli Türk polislerinden olan Emniyet Amiri Bedri Kuncan dün Adana'ya geldi. Depremi anlatan Kuncan, "Her şeyin bittiğini düşünerek Kelime-i şehadet getirdim" dedi.

Haiti'de görev yapan BM Barış Gücü'nde görevli 52 Türk polisinden biri olan Emniyet Amiri 37 yaşındaki Bedri Kuncan, dün havayoluyla Adana'ya döndü. Evli ve 2 çocuk babası olan Kuncan, Adana Havalimanı'nda ailesi ve yakınları tarafından karşılandı. Yaklaşık 2 yıldır Haiti'de görevli olan Kuncan, eşi ve çocuklarına sarılarak uzun süre hasret giderdi.

'BURAYA KADARMIŞ'

Deprem anını anlatan Kuncan, deprem sırasında izinli olduğunu belirterek, "4'üncü kattaki evimin içerisindeydim. Deprem anını ifade etmek açıkçası çok zor. O anı ancak yaşayanlar anlar. Fakat ömrümün son dakikasına geldiğimi düşündüm. 'Buraya kadarmış' dedim. Ve ondan sonra Kelime-i şehadet getirdim. Ailemi tekrar göremeyeceğimi düşündüm. Deprem bir dakika kadar sürdü. Ama o bir dakika bize bir asır gibi geldi. Depremin sonlanmasının ardından 4'üncü kattan koşar adımlarla dışarıya kaçtık. Biz kaçtıktan hemen sonra zemin katın duvarı çöktü. Binada büyük hasar oluştu. Sağolsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi büyüklüğünü Haiti depreminde de gösterdi. 5 kargo uçağı yardım ve yardım ekipleri göndererek oradaki halkın yaralarını sarmak amacıyla büyük mücadele verdi. Depremde ve deprem sonrasına yaşadığım üzüntü anını, bir o kadarda şu an sevincini yaşamaktayım, çocuklarım ve ailemle beraberim" diye konuştu.

Salih ÜÇTEPE / ADANA (DHA)