Serhan Sokulgan Depremden sonra Bodrum'da yaşananlar
HABERİ PAYLAŞ

Depremden sonra Bodrum'da yaşananlar

Haberin Devamı

Perşembe gecesi Bodrum'da yaşanan depremde ben de oradaydım. Çok yorgun olduğumdan erken uyumak için odama geçtim. Uykuya tam dalmak üzereyken o korkunç sallantıyı yaşadım. 1999 depreminde hissettiğim o korkunç hissiyatın aynısıydı. Sokağa kaçanlar, ağlayan çocuklar ve ne yapacağını bilemeyen insanlar... Birçok insan evlerine giremezken sokaklara ve açık alanlara akın ederek deniz kenarlarından da uzaklaştı. Arkadaşımın panik atağı tutunca kendimizi Acıbadem Bodrum Hastanesi'nde bulduk.

Depremden sonra Bodrumda yaşananlar

Acil servisin olduğu alan korkudan camdan atlayıp yaralananlar ve psikolojik travma yaşayanlarla doluydu. Acıbadem Bodrum bu kadar hasta yoğunluğundan ve kapasite yetersizliğinden maalesef sınıfta kaldı. Odalarda yatan tüm diğer hastalar ve yakınları odalardan çıkarılarak bahçede oluşturulan alana yerleştirildi. Bodrum Devlet Hastanesi'nin acil bölümünün tavanının çökmesiyle buraya yönlendirilen hastalardan dolayı durum daha da vahimdi. Meydana gelen 70'ten fazla yüksek şiddetli artçı şoklar panik yaşattı. Sabah gün ağardığında insanlar hâlâ sokaklarda ve açık alanlardaydı. İstanbul'a dönmek isteyenler yoğun trafik konvoyları oluştururken uçak biletlerinin yüksek fiyatlı olmasına rağmen 2 saatte tükendiğini gördüm.

OKAN BAYÜLGEN VE YEŞİM SALKIM'DAN KABARE

Okan Bayülgen'in Bodrum'da açtığı barı 'Salon Dada' bu yaz gürültüsüz eğlence isteyenlerin en favori mekanlarından. Okan'ın bohem ruhu mekanın her bir duvarına sinmiş durumda.

Depremden sonra Bodrumda yaşananlar

Bir sanat galerisini andıran Dada'da, bir bölüm aynı zamanda kütüphane. Çarşamba ve cuma akşamları Yeşim Salkım'ın piyano eşliğinde sahne aldığı mekanda repertuvar çok yerinde ve tadında. Tüm yaz sezonu boyunca sahne alacak olan Yeşim Salkım'ın sahnesi gerçekten muazzam. Ayrıca Salon Dada'da sezon boyunca farklı isimler de sahne alacak.

Depremden sonra Bodrumda yaşananlar

Yeşim Salkım'dan aldığım habere göre Okan ve Yeşim bir tiyatro ekibi ile beraber ekim ayında İstanbul'da sahnelenecek çok eğlenceli bir kabare hazırlıyor. Okan, Bodrum'da açtığı mekanını İstanbul'a taşımak için harıl harıl yer arıyormuş.

CANLI MÜZİKTE HEP ESKİ ŞARKILARA RAĞBET VAR

Yıllardır sahne alan biri olarak insanların şarkı isteklerini hep gözlemlemişimdir. Genellikle sahne aldığım yerlerde yeni şarkı isteyen çok nadirdir. Gittiğim diğer şarkıcıların sahnelerinde de bu durum hiç değişmez. En ünlüsünden en tanınmayan şarkıcısına kadar söylenen bu eski şarkılar çok enteresan ki yeni jenerasyondan da istek alıyor.

Depremden sonra Bodrumda yaşananlar

Sezen Aksu'dan Ajda Pekkan'a, Kayahan'dan Nilüfer'in eski şarkılara uzanan bu yelpaze yeni şarkıların ne kadar çabuk tüketildiğinin ve belli bir süreden sonra yüzüne bile bakılmadığının en büyük kanıtı. Yeni hit olmuş bir şarkı çok istek alsa da ömrü ancak 1-2 hafta oluyor.

YALIKAVAK PALMARİNA ARABİSTAN'A DÖNMÜŞ

Yalıkavak Marina'nın yıllar evvel Cefi Kamhi döneminde olan hali en bakir, en güzel zamanlarıydı. Sakin, huzurlu ve bambaşkaydı. Mübariz'in Yalıkavak Marina'yı alarak modern bir hale sokması hoş gözükse de bana hep suni ve yapay gelmiştir. Yıllardır çözülemeyen kanalizayon kokusu da buranın en büyük sorunlarından biri olmaya devam ediyor.

Depremden sonra Bodrumda yaşananlar

Geçen yıla göre bu sene uğradığım marina gerçekten tam bir Arap istilasındaydı. Belki her yerde görmeye alıştığımız bu manzara buraya göre daha da fazlaydı. Bu yıl tüm girişlere güvenlik ve arama noktası koymaları da bana hiç güvenli gelmedi. Aralara çekilen güvenlik bantlarının başında tek bir güvenlik elemanı yoktu. Terör eylemlerine önlem için yapılan bu düzenleme, maalesef çok eksik ve altı boş kalmış.

GÜMÜŞLÜK ESKİ BÜYÜSÜNÜ KAYBEDİYOR MU?

Bodrum'a her gittiğimde o hareketliliğin içinde hep sakinlik de aramışımdır. Benim için her zaman en özel yerlerden biri olan Gümüşlük bambaşkadır.

15 yıldır gittiğim Gümüşlük'ün ilk zamanlarını aynı Yalıkavak'ın sakin, huzurlu olduğu dönemler kadar iyi bilirim. Nejat İşler'in burada yaşamaya başlamasının ardından birçok oyuncu ve şarkıcının da buraya tatile gelmesi Gümüşlük'ü magazin sayfalarına taşıdı. Kendine özgü birkaç balıkçısı ve barı ile naif yerlerden biri olan Gümüşlük popüler kültüre yenilen ender yerlerden.

Depremden sonra Bodrumda yaşananlar

Geçen hafta içi yaşadığım Gümüşlük zamanlarım bana ve arkadaş grubumuza hiç eski tadı vermedi. Yan yana olan işletmelerin birbirine karışan müzik sesi, restoranların yoldan geçenleri neredeyse kolundan çekip çağırmaları maalesef hiç buralara yakışan hareketler değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder