Siyaset Depremzedeler mitinge alınmadı
Paylaş
Depremzedeler mitinge alınmadı

Başbakan Erdoğan'ın, bugün İzmit'te gerçekleştirdiği mitinge katılmak isteyen depremzede kadınları polis miting alanına gelmeden engelledi

Başbakan Erdoğan’ın konuşma yapacağı Perşembepazarı Meydanı’nda sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Miting alanı tamamen parti flamaları ile süslendikten sonra, buradaki görevliler saat 12.00 sıralarında tamamen boşaltıldı ve polis geniş kapsamlı arama yaptı. Saat 13.30’dan itibaren de vatandaşlar alana gelmeye başladı.

KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜLER

İzmit'in Arızlı mevkiindeki Irak Deprem Konutları’nda kalan ve Valilikçe buradan çıkarılmak istenen, bu yüzden de sık sık portesto gösterileri yapan depremzedelerin mitinge geleceklerini öğrenen polis, miting alanı yakınındaki Santral mevkiinde onları durdurdu.

Çoğunluğu kadın olan depremzedeler ısrar edince, polisle aralarında sert tartışmalar yaşandı. Sayıları 50 civarında olan depremzedeler daha sonra Merkez Karakolu’na götürüldü.

Polisin, depremzedelerin Başbakan’ın konuşması sırasında protesto gösterisi yapacakları ihbarı aldığı ve onları bu nedenle miting alanına sokmadığı belirtildi.

BİRÇOK KİŞİ BAYILDI

Kalabalığa, mitin alanı üzerine gerilen ince hortumlardan su zerrecikleri sıkılmasına rağmen, aşırı sıcak ve yüksek nem nedeniyle birçok kişi baygınlık geçirdi. Bu kişiler sandalyeye de dönüşebilen sedyelerle ambulanslara taşınıp, burada müdahale edildi.

Haberin Devamı