Gündem Depremzedelerin çilesi bitmiyor

Depremzedelerin çilesi bitmiyor

Paylaş
Depremzedelerin çilesi bitmiyor

Saddam Hüseyin'in 17 Ağustos 1999 depreminin sonrası gönderdiği 10 milyon dolarla yaptırılan deprem konutlarında bugün de gerginlik yaşandı

Dün çıkan olayların ardından gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edilirken, erkekler Kocaeli Adliyesi önünde verilecek kararı bekledi, kadınlar ise konut alanında polisin kendilerine kontrolsüz güç kullandığını belirterek protestolarını sürdürdü.

Dün akşam çıkan ve çok sayıda depremzedenin polis tarafından tartaklandığı olayların ardından gözaltına alınan Recep Uğur, Uğur Akalın, Deniz Nazlım, Hüseyin Karal, Mustafa Acar, Ali Kaya, Emrem İpek adliyeye sevk edilirken, konutlarda oturan erkekler adliye önüne giderek sonucu bekledi.

Kadınlar ise konut alanında yaptıkları açıklamalarda polisin kendilerine sürekli gözdağı vermeye çalıştığını, burada baskı altında yaşadıklarını ileri sürdü.

DENİZ MANZARALI KONUTLAR

Bu konutlar yaptırılmadan önce Irak Hükümeti’nin, ‘Depremzedeler için köy kurulması’ şartını koyduğunu belirten depremzedeler, “Bizler bu konutlara yerleştirildikten sonra birileri göz koydu. Çünkü İzmit’te deniz manzaralı bir yere yapılmıştı.

Bizleri çıkarıp bizim yerimize Vali muavinleri, daire müdürleri ve polis yetkililerini yerleştiriyorlar. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti vali muavinine ve müdürlerine lojman mı veremiyor?” diyerek bir an önce buradaki bürokratların daireleri boşaltmalarını istedi.

BASIN MENSUPLARI ARTIK ALINMAYACAK

Dünkü olaylar sırasında dövüldüklerini öne süren ve bunları anlatırken ağlayan kadınlar, sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini, buradaki gerçek olayların da Başbakan’a yanlış aksettirildiğini kaydetti.

Bu arada bugün Arızlı Irak konut alanında bir TV kanalı canlı yayın yaparken, gelen polis ekipleri yayının durdurulmasını isteyerek, Kocaeli Valiliği’nin talimatıyla bundan böyle konut alanının içine basın mensuplarının sokulmayacağını bildirdi.

Kocaeli/DHA

2