Spor Derbi notları...

Derbi notları...

Paylaş
Derbi notları...

Derbi notları...

Fenerbahçe’nin, Turkcell Süper Lig’de Galatasaray ile yaptığı derbi maçta, önemli futbolcusu Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Manisaspor ile yapılan mücadelede sakatlanan Emre Belözoğlu, yapılan yoğun tedavilere rağmen Galatasaray derbisine yetiştirilemedi.

Manisaspor maçında adalesinde küçük bir yırtık oluşan sarı-lacivertli futbolcunun, ligde ve kupada gelecek haftalarda yapılacak maçlar da düşünülerek oynamamasına karar verildi.

Teknik Direktör Christoph Daum, Emre’nin orta alandaki bölgesinde Mehmet Topuz’a görev verirken, Mehmet Topuz’un orta alanın sağındaki yerinde Özer’e şans tanıdı.

Sarı-lacivertli ekipte orta alanın sol kanadında ise Vederson şans buldu.
Galatasaray maçında Fenerbahçe’nin kadrosunda sakatlıkları bulunan Cristian, rehabilitasyon süreçleri devam eden Uğur ve Ali de yer almadı.

Haberin Devamı

ÖZHAN CANAYDIN PANKARTI ALKIŞ ALDI

Fenerbahçeli futbolcular vefat eden Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın için hazırlatılan pankartla sahaya çıkarken, tribünlerden ve Galatasaraylı yöneticilerden alkış aldı.
Sarı-lacivertli futbolcuların taşıdığı "Sayın Özhan Canaydın’ı saygıyla anıyoruz" yazılı pankartı, tribünler alkışlarken Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın yanı sıra bazı yöneticiler tarafından da ayakta alkışlandı.

DAUM VE BAZI FUTBOLCULAR SAHADA ATMOSFERİ GÖZLEMLEDİ

Fenerbahçe kafilesi stada ulaştıktan Teknik Direktör Christoph Daum ve bazı futbolcular sahaya çıkarak stattaki atmosferi inceledi.
Galatasaray tribünlerinden tepki gören sarı-lacivertliler bir süre sahada kalıp kendi taraftarlarını selamlayıp soyunma odasına geri döndüler.
Sarı-lacivertliler soyunma odası tünelinin başına geldiklerinde kale arkası tribününde bulunan taraftarlarca yuhalandılar. Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, sarı-kırmızılı taraftarların bu tepkisine tribünleri alkışlayıp selamlayarak yanıt verince tribünlerdeki sesler daha da yükseldi.

SAMANDIRA’DAN UĞURLAMA

Fenerbahçe kafilesini Ali Sami Yen Stadı’na Samandıra’daki Can Bartu Tesisleri’nden taraftarı uğurladı.
Yağmur nedeniyle taraftarların bir kısmı tesislerin önünden ayrılırken, çok sayıda taraftar araçlarıyla takım otobüsünü takip etti.
Fenerbahçe, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanarak Mecidiyeköy’e geldi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE OTOBÜSÜNE YABANCI MADDELER ATILDI

Ali Sami Yen Stadı’na yakın noktada bulunan Galatasaraylı bazı taraftarlar, Fenerbahçe otobüsüne bazı yabancı maddeler attılar. Bir camın hasar gördüğü ifade edildi.
Geniş güvenlik önlemleri alınan güzergahtan stada ulaşan takım otobüsüne, stada yaklaştığı sırada çevrede bulunan ve sarı-lacivertlilere tepki gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından yabancı maddeler atıldı.
Fenerbahçe kafilesi maçın başlamasına 1 saat 20 dakika kala Ali Sami Yen Stadı’na ulaştı.

FENERBAHÇE YÖNETİMİ KALABALIK BİR KADROYLA STATTA

PFDK’nın hak mahrumiyeti cezası verdiği Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, derbi maçı Ali Sami Yen Stadı’nda izleyemedi.
Fenerbahçe Kulübü’nü başkanlık makamında ikinci başkan Nihat Özdemir temsil ederken, yöneticiler Ali Koç, Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı, Cihan Kamer, Vedat Olcay, Nihat Özbağı, Serhat Çeçen, Hakan Dinçay, Ünal Uzun, Turhan Şahin, Yasemin Merçil ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.
Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüste idareci olarak sadece sportif direktör Aykut Kocaman yer alırken, yöneticiler ayrı bir araçla stada geldiler.
Fenerbahçeli yöneticileri, stat girişinde Galatasaraylı yönetici Haldun Üstünel karşıladı.

Haberin Devamı

DİĞER NOTLAR

-Fenerbahçeli birçok futbolcu, sarı-kırmızılı ekibin futbolcularıyla maç öncesi sarılarak, birbirlerine başarılar diledi.
-Karşılaşmanın başlamasına 47 dakika kala ısınmak için sahaya çıkan Fenerbahçeli futbolcular, taraftarının çağrısı üzerine tribünlerdeki sarı-lacivertlilere doğru giderek selamladı.