Spor Derbi zaferinin sırrı

Derbi zaferinin sırrı

Paylaş
Derbi zaferinin sırrı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Galatasaray galibiyetiyle ilgili ilginç bir örnekleme yaptı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Galatasaray’ı 1-0 yendikleri derbinin ardından zaferin şifrelerini verdi. Can Bartu Tesisleri’nde gazetecilerle sohbet eden Alman hoca, derbide oyuncularına kontrollü bir agresiflikle mücadele yapmaları gerektiğini söylediğini dile getirerek “Spagetti vardır, onu pişirirken kıvamını tutturmak zordur.

Motivasyonu da çok iyi ayarlamanız gerekir. Gereğinden fazla agresif olunca kartlar gelir. O yüzden makarna örneğinden de anlayacağınız gibi dengeyi sağlamak tam o noktayı bulmak çok zor. Motivasyon böyle bir şey değil.

Daha çok mücadele ve saldırı değil. O zaman da fazla pişmiş makarna gibi oluyor. Sami Yen’de bu sorunu çözdükleri için takıma iltifatlarda bulundum” dedi.

EINSTEİN'DAN ALINTI YAPTI

Daum, “Alex ile makarnayı birlikte mi pişirdiniz” sorusu üzerine, “Aşçı olmak istemiyorum. Akademik konuşma gibi anlatmak istemediğim için eğlenceli olsun diye böyle söyledim.

Einstein ‘Mümkün olduğu kadar basit yapın, ama daha basit yapmayın’ dermiş” diye konuştu. Daum, bir antrenör olarak öncelikle aklını kullanmanın önemli olduğunu belirterek, “Bilgi çok önemli. Oyuncularını bir sistem doğrultusunda çalıştırırsın, anlatırsın, eğitirsin. Akıldan sonra vücudu hazırlamak önemli.

En önemli anahtar bence, gönülden yakalamak. Bu üç noktayı önce kişisel, sonra toplu olarak takımıma anlatmaya ve birlikte yaşamaya çalışıyorum” dedi.

Daum, “Canaydın pankartı duygusal atmosfer yarattı. Bu da Fener’in işine yaradı” yorumları karşısında “Canaydın’a çok saygılı bir şekilde veda ettik ve gördük ki, orada olmasa da bizimle birlikteydi” ifadesini kullandı.

"BİR TÜRK HOCAYI KASTETTİM"

Daum, maçtan sonra basın toplantısında bir gazetecinin “Uzaktan şutları çalıştınız mı? Gol uzaktan geldi” sorusu üzerine söylediği, “Ben bir Türk antrenör olsaydım ‘evet tam bunu işledik’ derdim. Futbolu biliyoruz biraz da şans lazım” şeklindeki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Şenol Güneş, Mehmet Özdilek, Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay, Mustafa Denizli gibi hocaların hepsini kapsamıyor. 15’e yakın isim sayabilirim. Bu isimlerin hepsi mükemmel hocalardır. Bir yanlış anlaşılma var. Sürekli böyle konuşan birisi var ve diğer Türk antrenörlerinin de sözcüsü haline geldi.”

Yusuf DURSUN

2

Haberin Devamı