Spor Derbinin tartışması sürüyor

Derbinin tartışması sürüyor

Paylaş
Derbinin tartışması sürüyor

Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki derbinin yankıları sürerken, maçtaki tartışmalı pozisyonlar fikir ayrılıklarına neden oldu

Yorumcular, Beşiktaş-Galatasaray maçındaki tartışmalı pozisyonları böyle değerlendirdi.

Metin Tokat: İlk devrenin en tartışmalı kararı Holosko’nun kafa vuruşunu iki hamlede kale direkleri arasında tutan Franco’nun pozisyonuydu. Görüntü topun havada olması nedeniyle net değil. Yardımcı hakem Tarık Ongun tam çizgideydi. Kararına saygı duyulmalı. Ancak gol verilse de çok tartışılırdı. Çünkü Holosko’nun pozisyonu ofsayttı.

İbrahim Üzülmez’in eli ile Keita’nın yüzüne yaptığı dikkatsiz müdahaledeki uyarısı doğruydu. Ancak ilginç olan maçın sonlarına doğru, Ongun’un önünde bu kez Keita’nın, Üzülmez’in yüzüne doğru vurduğu dirsekte hakemi uyarmamasıydı. Pozisyon kırmızı kartlıktı.

Elano’nun ceza alanı içine ortaladığı topta kale alanı önünde Toraman’ın topa bakmadan Topal’ı ikili eliyle tutup yere düşürmesine penaltı vermeliydi.

Haberin Devamı

Ermen Toroğlu: Hakemin bunu görme şansı yok. Leo Franco’nun ikinci hareketteki ayaklarının bastığı yerle vücut açısı ve topu tutan sol elinin durumuna göre bence o top çizgiyi geçti gibi.

Hıncal Uluç: Franco’nun çizgiden çıkarttığı topun çizgiyi geçmediği açık seçik bir şekilde belli. Ayaklarının durduğu yer, yaptığı hamle. Açık seçik belli oluyor.