Gündem Dere taştı, kamp yapan üniversiteliler mahsur kaldı!

Dere taştı, kamp yapan üniversiteliler mahsur kaldı!

Paylaş
Dere taştı, kamp yapan üniversiteliler mahsur kaldı!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesindeki Dupnisa Mağarası'na kamp için gelen Boğaziçi Üniversitesi Mağara Kulübü üyesi 15 kişi, Sarpdere Köyü'ndeki Velika Deresi'nin taşması sonucu mahsur kaldı. Yolun üzerinden akan sular nedeniyle geçiş yapamayan üniversitelileri Kırklareli AFAD ekipleri kurtardı

İstanbul’dan kamp yapmak için 3 araçla yola çıkan 13 kişi ile Edirne’den giden 2 bisikletli arkadaşı Kırklareli’nde buluşarak kamp yapmak için geçen Cumartesi gecesi Demirköy İlçesi’ndeki Dupnisa Mağarası’na gitti. Geceyi Velika Deresi yakınında geçiren Boğaziçi Üniversitesi Mağara Kulübü üyesi 6’sı kadın 15 kampçı, yağış ardından Velika Deresi’nin taşması sonucu mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Bu sabah jandarma ekiplerinden yardım isteyen kampçılar, ihbar üzerine bölgeye giden Kırklareli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarıldı. AFAD ekipleri, mahsur kalan 15 kişiyi traktör yardımıyla dereden geçirerek alandan çıkardı. Mahsur kalan kampçılar dere sularının çekilmesinin ardından yeniden bölgeye giderek araçlarını aldı ve İstanbul’a döndü.

Ali Ümit ÜLKER / DHA