Yaşam Deri koltuktaki çiziklere pratik çözüm

Deri koltuktaki çiziklere pratik çözüm

Paylaş
Deri koltuktaki çiziklere pratik çözüm

Deri mobilyalarınız ve koltuklarınızın üzerindeki çizikleri yok etmek tahmin ettiğinizden çok daha kolay olabilir! İşte sizi bu kabustan kurtaracak o yöntem…

Deri koltuklar gerek görsel olarak gerek de rahatlık açısından oturma odalarının vazgeçilmez dekorasyon eşyalarından biridir.

Ancak ne kadar çok dikkatli kullanırsanız kullanın deri koltukların üzerinde zamanla küçük çizgiler meydana geliyor ve bu da kadınları çileden çıkarıyor!
Deri koltuktaki çizgilerden kurtulmanın yolu…

Deri koltukların çizilmiş yerlerine yumuşak bir bez yardımıyla zeytinyağı ya da bebe yağı sürüp ovabilirsiniz. Bu işlemi pamuk yardımıyla da birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Bu yöntem koltuklar üzerindeki çizik kötü görünümün kaybolmasında oldukça etkilidir.

DERİ KOLTUK ALIRKEN HİJYENİ KONUSUNDA BUNA DİKKAT!

Deri koltuk takımı doğal bir malzemeden üretildiği için hava alır ve bu nedenle de rutubet gibi problemlerle karşı karşıya kalmazsınız. Bakımını ise uygun malzemelerle ve düzenli olarak yapabilirseniz, kesinlikle yıllarca dayanıklılığından hiçbir şey kaybetmeyen bir koltuk takımına sahip olabilirsiniz.

Ancak eğer evinizde kedi ya da köpek gibi evcil hayvanlar bulunuyorsa, deri koltuk pek tavsiye edilmiyor! Evcil hayvanların tırnak izleri, salyaları ve pençe izleri deri döşemeyi zedeleyebilir, döşemede çizikler ya da kesikler meydana gelmesine sebep olabilir. Deri koltuk takımının en önemli özelliği kolay bir temizleme imkanının bulunmasıdır. Sadece nemli bir bezle silerek koltuklarınızı kolayca temizleyebilirsiniz. Ancak çıkmayan lekelerde mutlaka üretici firmanın tavsiye ettiği kimyasalları kullanmanız tavsiye edilir.

Haberin Devamı