Eğitim - Kariyer Ders kitabındaki kutup ayısı skandalına 'çözüm' bulundu: O sayfalar yırtıldı!

Ders kitabındaki kutup ayısı skandalına 'çözüm' bulundu: O sayfalar yırtıldı!

Paylaş
Ders kitabındaki kutup ayısı skandalına 'çözüm' bulundu: O sayfalar yırtıldı!

Yeni eğitim öğretim yılında kullanılacak 6’ncı Sınıf Türkçe öğrenci çalışma kitabındaki 'kutup ayısı karikatürü' krizinde çözüm bulundu: Kitabın ilgili sayfası yırtılarak çıkarıldı. Bu yıl dağıtılacak kitapta 13 ve 14'üncü sayfalar olmayacak

2017 - 2018 eğitim - öğretim yılında 6’ncı sınıflarda okutulacak kitaplar arasında yer alan Türkçe öğrenci çalışma kitabında çizer Selçuk Erdem’e ait olan, kutup ayısının el hareketi yaptığı karikatür büyük tartışma yaratmıştı. Olayın ortaya çıkmasının karikatürist Selçuk Erdem, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Bana sorsaydınız okul kitabı için uygun olmadığını söylerdim" dedi.

'TOPLATILACAK' DENMİŞTİ


Yaşanan kriz üzerine toplatılacağı ileri sürülen kitap için üretilen çözüm yeni tartışmalar yarattı. Okullara ulaştırılan kitaplardan karikatürün bulunduğu 13’üncü sayfa yırtılarak kitaplardan çıkartılıyor. Bu yıl dağıtılacak kitapta 13. ve 14. sayfalar olmayacak.



Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir şunları kaydetti: "Okullarımızda dağıtılan kitapların ihale, inceleme ve dağıtımı sürecinde ne kadar titiz davranmamız gerektiği konusunda çok açık bir örnektir. Çizerin izin alınmadığı ifadesi ise akademik çerçevelerde sıkça rastladığımız intihal konusunun da yeniden değerlendirilmesini gerektirmektedir. İntihal yerine özgün çalışmalar yapma gerekliliğimiz ortadadır. Önümüzdeki yıl için 6’ncı sınıf çalışma kitabının kolaycı yolla eğitimde kullanılmasının doğru bir davranış olmadığını düşünüyorum. Talim Terbiye Kurulu’nun da kitap konusunda yaşananlardan ileriye dönük bir örnek almış olacağını ifade etmek istiyorum."

Okullardaki kitaplar tek tek açılarak sayfalar kitaptan çıkarıldı.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı