Eğitim - Kariyer 'Ders süreleri kısalmamalı'

'Ders süreleri kısalmamalı'

Paylaş
'Ders süreleri kısalmamalı'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Eyüp Artvinli, ders sürelerinin kısalması yerine uzamasının faydalı olacağını söyledi

Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda ders süresinin uzatılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Eyüp Artvinli, “Ders sürelerini kısaltmak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı müfredatın ruhuna terstir. Bakanlığın yaptığı müfredatlarda yapılandırmacı yaklaşım, öğrenci merkezli eğitim ve süreç odaklı eğitim kapsamında, beceri geliştirme merkeze alındı. Öğrencilerin becerilerini geliştirmeleri için etkinlik yaptığı sınıf ortamları ve ders ortamlarına ihtiyacımız var. Öğretmenlerimizin en çok şikâyet ettikleri konulardan biri ders sürelerinin etkinlik yapmaya yeterli olmadığıydı. Ders sürelerini artırarak öğrenci merkezli sınıf ortamı oluşturulmalı” dedi.

Sevilen sınıf ortamları

Öğrencilerin sınıflara kaplumbağa hızında girdiğini ve jet hızında çıktığını hatırlatan Artvinli öğrencilerin kaçıp gitmek istemeyeceği sınıf ortamlarının oluşturulmasının önemine değindi. Artvinli öğrencilerin etkinlik yaparak ders işlediği bir yapıya geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

‘Etkinlik yapılmalı’

Etkinliklerle öğrencinin dikkat süresinin uzatılabileceğini belirten Artvinli, “Ders anlatımından sonra öğrenciye etkinlik yaptırabilir. 15-20 dakika etkinlik yapılır, 10 dakika yine öğretmen anlatır. Sonra 20 dakika daha öğrenci etkinlik yapabilir” dedi.

Haberin Devamı