Yaşam Ders ve tadilat bir arada

Ders ve tadilat bir arada

Paylaş
Ders ve tadilat bir arada

Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki bir lisede ders saatlerinde yapılan tadilat çalışmaları, öğrenci ve velileri çileden çıkardı

Öğrenciler çekiç ve matkap sesleri arasında ders dinlemeye çalışıyor. Nazilli Lisesi’nde geçen 9 Eylül’de başlayan tadilat çalışmaları halen devam ederken, 32 derslikli okulda eğitim gören 900 öğrenci, gürültü nedeniyle derslerine odaklanamıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ek ödeneğin geç çıkması nedeniyle ihale sürecinde aksama yaşandığını, çalışmaların 15 Kasım’a kadar süreceğini ifade etti. Elektrik kablolarının ortada olduğunu ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını öne süren öğrenciler, gürültü nedeniyle dersleri de dinleyemediklerini savundu. Duruma tepki gösteren velilerden Levent Erdoğan, "Çalışmalar, okullar açılmadan yapılabilirdi.

Çocuklarımızın can güvenliği yok, dersi dinleyemiyorlar" dedi. Okul Müdürü Sercan Büzgülü, konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirtti. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ihalenin Valilik tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla yapıldığını bu nedenle de herhangi bir açıklama yapmalarına yetkilerinin olmadığını kaydetti. Öte yandan Kaymakam Okur, çalışmaların 15 Kasım’da biteceğini dile getirdi. Ayrıca ilçedeki üç okulda daha tadilat çalışmasının yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

DHA