Siyaset 'Dersim'i Ismet Inönü yani CHP bombaladı'
Paylaş
'Dersim'i Ismet Inönü yani CHP bombaladı'

Erdoğan, Tuncelili olan Kılıçdaroğlu'na cumhuriyetin ilk Kürt ayaklanması olan Dersim (Tunceli) isyanını hatırlattı. Erdoğan “Ana muhalefetin lideri nereli? Dersimli. Dersim'i kim bombaladı? O zamanki Cumhurbaşkanı'nın emriydi. Kimdi? İsmet İnönü. Yani CHP bombaladı”

‘O DA DERSİMLİ’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, referandum mitinglerine dün Sakarya ile devam etti. Kent Meydanı’ndaki mitingte yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu samimi olmamakla suçladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dersimli (Tuncelili) olduğunu hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu:

‘DÜRÜST OL DÜRÜST’

Vergi vermediler diye Dersim’in köylerini kim bombaladı? O zaman ki Cumhurbaşkanı’nın emriyle... Kimdi o? İsmet İnönü, CHP’nin başındaydı. Yani CHP bombaladı Dersim’i. 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir. İnsaf ya. İşte sizin cemaziyelevveliniz bu. Dürüst ol, dürüst.

‘ARTIK FİŞLEME YOK’

Fişlemeye son verdiklerini de vurgulayan Erdoğan, “Hiç kimse, ırkından, siyasi düşüncesinden, inançlarından, hiçbir özel bilgiden dolayı artık mağdur edilemeyecek” dedi. Erdoğan, “Bu namaz kılıyor, bu gümüş yüzük takıyor, bunun eşi başörtülü, bu alkol alıyor, bu Alevi, bu Sünni diye hiç kimse fişlenmeyecek” diye ekledi.

Haberin Devamı