Spor Derya Büyükuncu bombaladı!

Derya Büyükuncu bombaladı!

Paylaş
Derya Büyükuncu bombaladı!

13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda erkekler sırtüstünde Avrupa 5.'si olan Darya Büyükuncu, kendisine destek verilmediğinden yakındı

Erkekler sırtüstünde Avrupa 5.’si olarak Türkiye adına en iyi dereceyi yapan milli yüzücü Derya Büyükuncu, 50 ve 100 metre sırtüstünde de yarı finallerde yüzdüğü belirterek, "Üç mesafede de en iyi derecemi yüzdüm, hiçbirini boş geçmedim. Avrupa 5.’liği küçümsenecek bir başarı değil. Bu yaptığımdan dolayı beni ayakta alkışlamaları lazım, ama alkışlamıyorlar" dedi.

Hiçbir destek ve ilgi olmadan bu başarıyı elde ettiğini vurgulayan Derya, "Bana gösterilen ilgi ve destekle sonuncu olmam lazım. Hiçbir şey yok. Ne sponsor var, ne kamu kuruluşlarının desteği var. Benim derecemi öpsünler başlarına koysunlar. Hiç yoktan bunu yarattım. Bana destek olunsa daha neler olur" diye konuştu.

"DESTEK VERİLİRSE İLK 3'E GİRERİM"

Derya, yardım edilirse 2010 Ağustos ayındaki Avrupa Şampiyonası’nda ilk 3’e gireceğini iddia ederek, "Birkaç şirket çıksın bana yardım etsin. Hiçbir şey yokken bunu yapıyorsam gerisini onlar düşünsünler, ama bazı kesimler bunu anlamak istemiyor" dedi.

"2012 OLİMPİYATLARI’NDA TARİHE GEÇECEĞİM"

Derya Büyükuncu, 2012 Londra Olimpiyatları’nda da yer alarak, 6. kez olimpiyatta yüzüp, tarihe geçeceğini savundu. "2012 Londra Olimpiyatları’na gidiyorum" diyen milli yüzücü, "Tarihte hiçbir branşta 6 olimpiyat gören sporcu yok. İlk ben olacağım.

Akıllı olan sponsorlar bunu kullanırlar. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya tek benden geldi. Yardım etsinler olimpiyatta da yüzmede ilk madalyayı alayım" şeklinde konuştu.

"ASLINDA SONUNCU OLMAM LAZIM"

Sırtüstü kategorisinde tüm dünyada çok iyi yüzüldüğünü anlatan Derya, İstanbul’da da çok iyi dereceler olduğunu söyledi. En fazla gelişen kategorinin sırtüstü olduğunu kaydeden milli yüzücü, "Ben ona rağmen 5. oldum. Rakiplerim nasıl çalışıyorlar, ne tür imkanlar var, baksınlar.

Benim elimde hiçbir şey yok. Benim mantıken sonuncu olmam lazım. Benim yaptığım mucize. Yetkililerin bunu kavrayabilme kapasitelerine sahip olmaları lazım. O kapasite onlarda var mı, göreceğiz" diye konuştu.

"GALATASARAY’DAN DA ÇOK DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUM"

Derya, kulübü Galatasaray’dan da çok daha fazla destek beklediğini söyledi. Milli sporcu, "Galatasaray Kulübü başkanı ve yönetiminden de çok daha fazla destek bekliyorum. Benim arkamda dik dursunlar, çünkü ben milli takımda da Galatasaray’ı temsil ediyorum" dedi.

"MANCHEV ’DERYA İLE ÇALIŞMAK İSTİYORUM’ DİYOR"

Derya, Yüzme Federasyonu’nun prensipte anlaştığı, ünlü Sloven yüzücü Peter Mankoc’un antrenörü Dimitri Manchev’in Türk Milli Takımı’yla çalışmasının yararlı olduğunu söyledi. Manchev ile çalışmanın güzel olacağını kaydeden milli yüzücü, şunları ifade etti: "Adam beni bir kez izliyor ve ’Derya’nın süper fiziği var.

Elinizde bu kadar mükemmel, madalya alabilecek bir adam var, kesinlikle onunla çalışmak istiyorum’ diyor. Bizim Türkler bunu 15 senedir görmüyorlar. Adam bir kere izliyor ve bunu söylüyor. Manchev’in gelmesi bence yararlı."

3

Haberin Devamı