Spor 'Derya Büyükuncu vatan haini'

'Derya Büyükuncu vatan haini'

Paylaş
'Derya Büyükuncu vatan haini'

Gençlik ve Spor Genel Müdürü, milli yüzücünün Türkiye'yi Fransa'ya ihbar ettiği yönündeki iddiları böyle yorumladı

Milli yüzücü Derya Büyükuncu’nun, Türkiye'yi Fransa’ya ihbar ettiğine ilişkin iddialar ortalığı karıştırdı.

Haberin Devamı

Vatan'ın haberine göre; Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “Eğer doğruysa bu vatan hainliğidir” derken Yüzme Federasyonu ve Büyükuncu’nun dopingli olduklarını öne sürdüğü 7 sporcu hem savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hem de tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Bu arada belgelerde Büyükuncu’nun Fransa Yüzme Federasyonu’na adlarını sıraladığı 7 Türk sporcunun, takım antrenörü Dimitri Mancheviç aracılığıyla yasaklı madde aldığını belirttiği dikkat çekti. Durumu Fransız Federasyonu’ndan Christian Donze’nin Türk yetkililere bildirdiği, ihbarı yapanın da Derya Büyükuncu’nun olduğu ifadesi yine metinde net biçimde yer alıyor.

"BENİ ÜZDÜ VE ŞAŞIRTTI"

Konuyla ilgili Yüzme Federasyonu’nun IP numaralarından ihbarın kime ait olduğunu netleştirme çalışmaları devam ederken, GSG Müdürü Yunus Akgül de sert açıklamalarda bulundu. Akgül “Konu bana ilk intikal ettirildiğinde ‘Yok artık’ dedim. İnanmakta gerçekten çok zorlandım. Biz kendisine her zaman yardımcı olduk ve destekledik. O hep birşeylerden şikâyetçi oldu ama bizler onu anlamaya çalıştık.

Haberin Devamı

Gelinen nokta bu. Onun bize teşekkür etmesi gerekirken olayların bu noktalara taşınması beni çok üzdü ve şaşırttı. Böyle bir tavır vatan hainliği ile açıklanabilir. Konunun netleşmesini bekliyoruz. Ondan sonra da gerekeni yaparız” dedi.

VUKUATLARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Derya Büyükuncu ‘Yok Böyle Dans’ adlı şov programına katılabilmek uğruna Dünya Şampiyonası’nda Milli Takım’a katılamayarak resmi makamların tepkisini çekmiş ve kendisine devlet tarafından verilen aylık 10 bin dolarlık destek maaşının kesilmesine neden olmuştu.

Büyükuncu bu olayın hemen ardından da yine aynı gerekçeyle mensubu olduğu G.Saray Kulübü’nü Türkiye Şampiyonası’nda yüzüstü bırakmış, bu nedenle de kulüpten kovulmuştu.