Spor Derya Can'dan 10 Kasım rekoru!

Derya Can'dan 10 Kasım rekoru!

Paylaş
Derya Can'dan 10 Kasım rekoru!

Derya Can, Mustafa Kemal Atatürk'ü 79. ölüm yıldönümünde dünya rekoru kırdı.

Sualtı dünya dalış rekortmeni milli sporcu Derya Can, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlere ithaf ettiği 2 yeni rekor denemesi için Antalya'nın Kaş İlçesi'nde dalış yaptı.

Milli sporcu Derya Can Antalya'da değişken ağırlık paletsiz dalda 95 metreye dalarak dünya rekoru kırdı.

Derya Can'ın ikinci rekor denemesi 12 Kasım Pazar günü gerçekleşecek. Derya Can Kaş'ta Kalyon Dalış Merkezi'nin yardımlarıyla yeni rekorlar için günde çift antrenman yaparak hazırlanacak.

"ATATÜRK'ÜN SAYESİNDE SPOR YAPIYORUM"


Derya Can dalış yapmadan önce, "10 Kasım günü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Türk ulusunun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıldönümü. Bu günümüzü Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, bu yurdun bağımsızlığı, birliği yolunda can veren şehitlerimize borçluyuz. Türk kadını, bu gününü cumhuriyetin getirdiği haklara ve o hakları veren Atatürk'e borçludur. Bugün ben spor yapıyorsam, dünya rekorları kırıyorsam bunu Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin sayesinde yapıyorum. Kıracağım iki dünya rekorunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimize ithaf edeceğim. Türk kadınının adını, spor dalında bir kez daha duyuracağım. İki rekoru da yeniden kıracağıma inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı