Spor Desibel rekoru deneyecekler

Desibel rekoru deneyecekler

Paylaş
Desibel rekoru deneyecekler

Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinde sarı-kırmızılı takımın taraftarları desibel rekoru deneyecek

Sarı-kırmızılı takının sezonun ikinci yarısından itibaren maçlarını oynadığı yeni stat, dev maçla birlikte ilk derbi maça sahne olacak.

14 YIL SONRA CUMA GÜNÜ

Galatasaray ile Fenerbahçe, 14 yıl sonra cuma günü maça çıkacak. İki takım cuma günü en son 5 Eylül 1997 tarihinde karşılaştı.

Fenerbahçe Stadı’nda oynanan derbiyi Fenerbahçe, Tayfun Korkut, Elvir Boliç ve Okocha’nın golleriyle 3-1 kazandı. Galatasaray’ın tek golünü ise halen teknik direktör Gheorghe Hagi’nin yardımcılığını yapan Tugay Kerimoğlu attı.

TÜRKİYE’DE İLK 3D MAÇ YAYINI

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi yayıncı kuruluş Lig TV tarafından yeni nesil 3 boyutlu (3D) olarak yayınlanacak. Digitürk, derbiyi canlı 3D yayınlayarak bir ilke imza atacak. Futbolseverler, yeni nesil 3D teknoloji farkıyla Türkiye’de ilk kez bir maç yayını izleyecek.

GALATASARAY TARAFTARI DESİBEL REKORU PEŞİNDE

Derbide "Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru" için ölçüm yapılacak. Guinness World Records tarafından Türkiye’ye gönderilen hakem heyetinin derbide resmi ölçüm yapacağı ifade edildi.

Guinness World Records’un resmi kayıtlarına göre, "Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru"nun 1 Ekim 2000 tarihinde ABD’nin Colarado eyaletindeki Denver Mile High Stadyumu’nda gerçekleştiği, Denver Broncos ile New England Patroits arasında yapılan ulusal futbol ligi maçında 128.7 desibele ulaşıldığı kaydedildi.

FENERBAHÇE ÇOK ATIYOR, GALATASARAY ÇOK YİYOR

Derbi öncesi ezeli rakiplerin gol istatistikleri bulundukları pozisyonlarıyla doğru orantılı olarak dikkat çekiyor. Süper Lig’de geride kalan 25 maçta toplam 60 gol atan lider Fenerbahçe, gol sayısı bakımından 52 gole, averajla ikinci sıradaki Trabzonspor’un önünde yer alıyor.

Derbiye 11. sırada başlayacak Galatasaray ise 25 maçta kalesinde tam 32 gol gördü. Averajı -4 olan "Cim Bom", lig tarihinin en kötü dönemini geçiriyor.

İKİ TAKIMIN EN PAHALI OYUNCUSU ARDA

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki yarınki derbi Türkiye’nin en pahalı 3 takımından 2’sini karşı karşıya getirecek.

Transfer borsasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre Fenerbahçe, kadrosundaki oyuncularının toplam piyasa değeri 258 milyon 611 TL ile Türkiye’nin en pahalı futbol takımı. Galatasaray’ın toplam piyasa değeri ise 197 milyon 985 bin TL.

Bu arada, Galatasaray’ın kaptanı Arda Turan, 31 milyon 520 bin TL tahmini bonservis bedeliyle hem takımının, hem de Türkiye’nin en pahalı futbolcusu. Fenerbahçe’nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano ise 24 milyon 625 TL tahmini bonservis bedeliyle takımının en pahalısı, Türkiye’nin piyasa değir en yüksek üçüncü oyuncusu.

Haberin Devamı