Dünya Dev balina karaya vurdu, köpek balıkları sahile üşüştü

Dev balina karaya vurdu, köpek balıkları sahile üşüştü

Paylaş
Dev balina karaya vurdu, köpek balıkları sahile üşüştü

Güney Afrika'nın sahil bölgesindeki plajların hemen hepsi olası köpek balığı saldırılarını engellemek amacıyla halka kapatıldı

Güney Afrika bunu konuşuyor! Cape Town yakınlarında bulunan Muizenberg Plajı'nda 30 metrelik dev bir balina, geçtiğimiz Pazar günü karaya vurdu. Bunu fırsat bilen beyaz köpek balıkları ise kıyıya üşüştü. Önlem almak için plajlara giriş yasaklandı, yetkililer ise karaya vuran dev balinayı kaldırmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Afete müdahale grupları, önce balinayı sudan çıkarmaya uğraştı. Sudan çıkarılan dev hayvan, buldozer yardımıyla kum üzerinde yuvarlanarak açık kasa kamyona yüklendi ve plajdan götürüldü.

KÖPEK BALIKLARI SAHİLDE BİRİKTİ
Cape Town Afet Yönetim Merkezi'nin sözcüsü Wilfred Solomons-Johannes, hızlı karar vermeleri gerektiği için zaman kaybetmeden harekete geçtiklerini açıkladı. Geçmişte benzer durumlarda yaşanan üzücü örneklerin tekrarlanmasını istemediklerini belirten sözcü, sahilde biriken köpek balığı sayısının kendilerini endişelendirdiğini de sözlerine ekledi. Solomons-Johannes, balinanın ölüm sebebinin bir hastalık mı yoksa köpek balığı saldırısı mı olduğunun henüz bilinmediğini de belirtti.

2005 yılında J.P. Andrews adlı genç, Muizenberg Plajı'nda köpek balığı saldırısına uğramış, hayatta kalmayı başarsa bile sağ bacağını kaybetmişti.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı