Ekonomi Dev birleşmeye şartlı onay

Dev birleşmeye şartlı onay

Paylaş
Dev birleşmeye şartlı onay

ABD'de bir süredir askıda olan US Airways ve American Airlines havayolu firmalarının birleşmesine Adalet Bakanlığı, düşük bilet fiyatlı havayollarının faaliyetlerini engellememeleri şartıyla izin verdi

ABD Adalet Bakanlığı, bu yılın ağustos ayında rekabet kaygılarıyla engellediği Amerikan Airlines ve US Airways'in birleşme kararına onay verdi.

Haberin Devamı

ABD'nin iki büyük havayolu firmasının birleşmesine, düşük bilet fiyatlı havayollarının faaliyetlerini engellememeleri şartıyla izin verildi.

Havayolu firmaları, başta Washington'daki Reagan National ve New York'daki La Guardia olmak üzere kendi kontrollerindeki havaalanlarında düşük bilet fiyatıyla yolcu taşıyan havayollarının faalliyetini engelleyip rekabeti zorlaştırıcı tasarrufta bulunmayacakları konusunda güvence verdi.

İki havayolu da birleşme sonrasında meydana gelecek yapının, bir süre önce Delta ve United havayollarının oluşturduğu dev firmayla rekabeti arttıracağı görüşünü savunuyor.

Adalet Bakanlığı ile havayolu firmaları arasında sağlanan mutabakat, federal mahkemenin onayına sunulacak. Firmalar birleşmenin aralık içinde tamamlanmasını bekliyor. Birleşme sonrası tarife ve fiyat uyumuna geçilecek. Ancak iki firmanın da filolarını tamamen birleştirip tek bir havayolu kuruluşu olmalarının bir kaç yılı bulması bekleniyor.

Haberin Devamı