Spor Dev derbi Galatasaray'ın!

Dev derbi Galatasaray'ın!

Paylaş
Dev derbi Galatasaray'ın!

Türkiye Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital, evinde Fenerbahçe Ülker'i 92-88 mağlup etti

Türkiye Basketbol Ligi'nin (TBL) 21. haftasının kapanış maçında Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Fenerbahçe Ülker'i Zoran Ercek ve Sinan Güler ikilisinin muhteşem performansı ile 92-88 mağlup etti.

Gidenler, sakatlıklar, koçunun bençte oturamaması 6 Aslan'ı durduramadı ve Galatasaray, Abdi İpekçi'de lig lideri Fenerbahçe Ülker karşısında uzun yıllar unutulmayacak tarihi bir galibiyet aldı: 92-88.

Cimbom, istekli başladığı derbinin ilk çeyreğini 16-14 galip tamamladı. Büyük çekişmenin yaşandığı ikinci 10'da Aslan'ın yüzü Sinan'ın müthiş performansıyla güldü. Erceg de skor yükünü çekince Galatasaray odaya 41-39'la girdi.

3. çeyrekte Sırp yıldızları Micov ve Erceg'le bir ara farkı 8'e kadar çıkaran yorgun Aslan, kader periyoduna da 68-63'le girdi. Son çeyrekte de varını yoğunu ortaya koyan 6 Aslan, ligin en formda takımı Fenerbahçe Ülker'i 92-88 ile dize getirdi.

Derbi sonrası Galatasaraylı basketbolcular tribünlerle sarı-kırmızı tezahüratını yaparken, tribünleri selamlayan Ergin Ataman'a, 'Hakkınız ödenmez, paranız ödenir' tezahüratında bulundu.

Haberin Devamı