Spor Dev derbinin galibi Fenerbahçe!

Dev derbinin galibi Fenerbahçe!

Paylaş
Dev derbinin galibi Fenerbahçe!

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında, zirve yolunda büyük önem taşıyan karşılaşmada Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan ve büyük gerginliklere sahne olan mücadeleyi Fenerbahçe, son dakikada Moussa Sow'un golü ile 1-0 kazandı.

Pozisyon açısından kısır geçen karşılaşmada sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren gol, 90. dakikada Moussa Sow'dan geldi. Karşılaşmaya Emenike'nin hareketleri damga vurdu. Nijeryalı oyuncu, ilk yarıdaki etkisizb oyunu sonrasında taraftarların kendisine tepki göstermesine dayanamadı ve sahayı terketmek istedi. Golcü oyuncu ikna edilerek oyunda tutuldu, ancak devre arasında yerini Pierre Webo'ya bıraktı. Öte yandan ilk yarıda Emre Belözoğlu ile Slaven Bilic arasında da ciddi bir gerginlik yaşandı.

Galibiyetin ardından Fenerbahçe zirvedeki Galatasaray'ın 2 puan arkasında 53 puanla 3. sırada yer aldı. Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacakken, Beşiktaş ise sahasında İstanbul Başakşehir'i konuk edecek.

Haberin Devamı



MAÇ BAŞINDA GÖKHAN GÖNÜL ŞOKU

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yaptığı derbi öncesi sakatlığı nükseden Gökhan Gönül, mücadeleye kısa bir süre kala 11 kişilik kadrodan çıkarıldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadele öncesi takımla ısınmaya çıkan sarı-lacivertli futbolcu, sakatlığının durumunun kötü olması nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal, Gökhan'ın yerine Mehmet Topuz'u 11'e dahil etti.

Karşılaşma öncesi dağıtılan takım listelerinde de ilk 11'de Gökhan Gönül yer almıştı.



KARTAL'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Ligde 23. haftada Galatasaray'ı 1-0 yendikleri ve 25. haftada Gençlerbirliği'ne 2-1 kaybettikleri maçlarda aynı 11 kurgusunu sahaya süren teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinde 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Sow ve Diego'nun yerine, Alper Potuk ve Meireles'i kadroya dahil eden teknik direktör Kartal, karşılaşmaya kısa bir süre kala da mecburen Gökhan Gönül-Mehmet Topuz değişikliği yapmak zorunda kaldı. Fenerbahçe'nin derbi kadrosunda Selçuk Şahin, Hasan Ali Kaldırım ve Serdar Kesimal bulunmadı.

Haberin Devamı



MOUSSA SOW YEDEK BAŞLADI

Ligin 20. haftasında Gaziantepspor'u deplasmanda 5-0 yendikleri maçtan itibaren ilk 11'de forma şansı bulan Sow, 5 maç sonra yedek kaldı.

Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ettiği Senegal Milli Takımı'ndan takımından döndükten sonra 18. haftadaki Kardemir Karabükspor ve 19. haftadaki Trabzonspor maçlarında ikinci yarılarda oyuna giren Sow, sonraki 5 maç haftasında formasını bırakmamıştı.

Son iki lig maçında Diego 11'de yer aldığı için yedek kalan Meireles, 22. haftadaki Torku Konyaspor maçından sonra derbide forma şansı buldu.

BILIC'TEN 4 DEĞİŞİKLİK!


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisinde, Club Brugge ile son oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının kadrosundan 4 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Club Brugge maçında ilk 11'de sahaya çıkan Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Pedro Franco ve Daniel Opare'nin yerine Fenerbahçe karşısında Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Atiba Hutchinson ve Jose Sosa sahada yer aldı.

SERDAR MAÇA YETİŞTİ, TEK FORVETE DÖNÜLDÜ


Kayseri Erciyesspor maçı öncesi ısınırken sakatlanan ve sağ alt arka adalesinde 1. derece yırtık tespit edilen Serdar Kurtuluş, yoğun tedavi programının ardından derbi maça yetiştirildi. Daniel Opare'nin Club Brugge maçında sakatlanması ile savunmanın sağında sıkıntı yaşayan teknik ekip, Serdar'ın dönmesiyle rahat nefes aldı.

Kayseri Erciyesspor ve Club Brugge ile yapılan son iki resmi maçta takımını çift forvetle sahaya çıkaran Slaven Bilic, derbide tek forvete döndü. Mustafa Pektemek'i yedek soyunduran Bilic, forvette Demba Ba'yı tek oynattı.

OLCAY SÜRPRİZİ! SOSA VE ATIBA 11'DE...

Siyah-beyazlılarda sakatlıkları nedeniyle son 3 resmi maçta forma giyemeyen Jose Sosa ve Atiba Hutchinson, derbide takımdaki yerlerini aldı. En son Medicana Sivasspor maçında forma giyen ikili, Kayseri Erciyesspor ve iki Club Brugge maçında oynayamamıştı. Teknik direktör Bilic, Fenerbahçe derbisinde Olcay Şahan'ı yedek soyundurdu.

Bu sezon cezası dışında ligde sadece 5. haftadaki Balıkesirspor ve 10. haftadaki Kasımpaşa maçlarında yedek soyunup, sonradan oyuna giren Olcay Şahan, ligde 15 hafta sonra derbiye de yedek başladı. Olcay'ın yerine orta alanın solunda Jose Sosa forma giydi.

TOLGA - NECİP - ERSAN ÜÇLÜSÜ GÖREVDE!

Club Brugge maçında siyah-beyazlı taraftarların protestolarına maruz kalan kaleci Tolga Zengin, Fenerbahçe karşısında da sahaya ilk 11'de çıktı. Sakatlığı bulunan Cenk Gönen kadroya alınmazken, yedek kaleci olarak Günay Güvenç görev aldı.

Slaven Bilic, derbide savunmanın göbeğinde Necip Uysal-Ersan Adem ikilisine şans tanıdı. Pedro Franco'yu yedek soyunduran Hırvat teknik adam, savunmanın sağında Serdar Kurtuluş, solunda ise Ramon Motta'yı oynattı.

Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Günay Güvenç, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Pedro Franco, Kerim Frei ve Cenk Tosun yer aldı.

EMENIKE YÜZDE YÜZ POZİSYONU KAÇIRDI!

Mücadeleye iki ekip de kontrollü bir oyun ile başlarken, orta sahada kıran kırana bir mücadele start aldı. Beşiktaş kendi sahasında kalabalık kalıp, Fenerbahçe'yi karşılarken, sarı-lacivertliler de, bol paslarla siyah-beyazlı defansın boşluklarını aradı.

İlk tehlikeli pozisyon, 19. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Emmanuel Emenike, Necip Uysal'dan topu kaptıktan sonra ceza sahası içerisine girer girmez bomboş pozisyonda şutunu çekti, ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıktı.

EMENIKE SAHAYI TERKETMEK İSTEDİ, MEIRELES SAKATLANDI!

Mücadelenin 31. dakikasında sahalarda ender görünen sahneler yaşandı. Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike, düşük performansı nedeniyle kendisini protesto eden tribünlere sinirlendi ve formasını çıkartıp soyunma odasına gitmek istedi.

Taraftarların kendisini yoğun bir şekilde protesto etmesinin ardından formasını çıkarıp oyun alanının dışına çıkan Emmanuel Emenike, teknik heyetin ikna çabalarının ardından yeniden oyun alanına geri döndü. Nijeryalı oyuncunun el-kol hareketleri devam ederken, Fenerbahçe'de Raul Meireles sakalığı nedeniyle kenara gelmek zorunda kaldı ve yerini Moussa Sow'a bıraktı.

İlk yarının son dakikasında da bu sefer Beşiktaş'ta Tolga Zengin sakatlık yaşadı. Tecrübeli fila bekçisinin yerine, Günay Güvenç oyuna dahil oldu.

EMENIKE ÇIKTI, KUYT ŞOKU YAŞANDI!

Fenerbahçe, mücadelenin ikinci yarısına değişiklik ile başladı. 46. dakikada Emmanuel Emenike'nin yerine Pierre Webo oyuna dahil oldu. Devrenin başlamasından kısa bir süre sonra da, 49. dakikada Dirk Kuyt sakatlandı ve yerine Diego oyuna dahil oldu.

VELİ KAVLAK CEZALI DURUMA DÜŞTÜ


Mücadelenin 59. dakikasında da maçın ilk sarı kartı geldi. Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Emre Belözoğlu'na yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan Veli Kavlak sarı kart gördü. Sarı kart ceza sınırında bulunan Veli Kavlak, ligin 26. haftasında Beşiktaş'ın oynayacağı İstanbul Başakşehir maçında forma giyemedi.

ALPER POTUK'UN UZAKTAN ŞUTLARI, OLCAY'IN NET POZİSYONU

Kalan dakikalarda Fenerbahçe'de Alper Potuk en tehlikeli isim olarak göze çarparken, ceza alanı dışından 2 kez kaleyi yokladı ve tehlike yaşattı. Ancak 2 şutta da top auta çıktı.

Beşiktaş da Demba Ba ve Olcay Şahan ile mutlak 2 pozisyon yakalarken, Ba kaleci Volkan'ı geçemedi; Olcay Şahan ise penaltı noktasında mutlak pozisyonda topu üstten auta attı.

SON DAKİKADA MOUSSA SOW!


Tam mücadele bitti derken, sahneye Moussa Sow çıktı! 90. dakikada, Pierre Webo'nun aşırtma pası ile penaltı noktasının hafif sağ çaprazında topla buluşan Moussa Sow'un gelişine sağ ayağı ile çektiği şut kaleci Günay Güvenç'in solundan direk dibinden ağlarla buluştu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe kritik maçta, 3 puanı hanesine yazdırdı.

Haberin Devamı