Gündem Dev El Kaide operasyonu

Dev El Kaide operasyonu

Paylaş
Dev El Kaide operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma'nın koordinesinde 16 ilde eş zamanlı düzenlenen El Kaide operasyonlarında yaklaşık 250 kişi gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre Terör Daire Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda yaklaşık 250 şüpheli sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Operasyonun İstanbul ayağında 20'ye yakın adrese baskınlar düzenlendi. Yaklaşık 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında 2 imam 1 öğretmen ve 1 yazar bulunuyor.

İmamların camide örgütlenme sağladığı iddia edildi. Örgütün Türkiye ve İstanbul sorumluları da gözaltına alındı. İstanbul hücresi de tamamen çökertildi.

Gözaltına alınan yazarın örgütün ideoloğu olduğu ve yapılanmayı sevk ve idare ettiği iddia edildi.Operasyonda çok sayıda tabanca, av tüfeği ile çok sayıda el bombası ele geçirildiği belirtildi.

TÜRKİYE OPERASYONU

Yurt genelinde düzenlenen operasyonlar ise Bursa, Samsun, Van, Mersin, Gaziantep ve Hatay'ın da aralarında bulunduğu 15 ilde eş zamanlı olarak başladı. Bu operasyonlar da 200'e yakın kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin her ilde farklı yapılanmalara gittiği ve birbirinden bağımsız olarak hareket ettiği belirtildi.

JANDARMA OPERASYONU

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda ise 20'ye yakın kişi gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında bir camide hücre yapılanmasına giden şüpheliler de gözaltına alındı.

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL (DHA)