Gündem Dev gemi Marmaris'te

Dev gemi Marmaris'te

Paylaş
Dev gemi Marmaris'te

MSC Cruises firmasına ait dünyanın en büyük gezinti gemilerinden biri olan "Splendida", Türkiye'ye ilk seferini Marmaris'e yaptı

Dev gemi sabah saat 07.00 sıralarında Marmaris Körfezi’ne giriş yaptı. Marmaris Liman İşletmeciliği AŞ tarafından, gemi yolcuları için karşılama töreni düzenlendi. Halk oyunları gösterisinin sunulduğu törende, yolculara lokum, lokma tatlısı, dondurma, baklava gibi geleneksel ikramlarda bulunuldu.

3 BİN 100 YOLCU BULUNUYOR


Marmaris’e gelen en büyük gezinti gemisi olma özelliğini taşıyan gemide, çoğunluğu İtalyan ve Alman 3 bin 100 yolcunun bulunduğu belirtildi.

DEV GEMİNİN ÖZELLİKLERİ


60 metrelik yüksekliğe, 133 bin 500 ton ağırlığa, 333 metre uzunluğa ve 3 bin 959 yolcu kapasitesine sahip. Kabin sayısını da artıran MSC Splendida’da büyüklüğü 18 ile 65 metrekare arasında değişen bin 637 kabinin yüzde 80’i balkonlu.

Özellikle balayı çiftlerinin tercihi olan suit odaların sayısı ise 109. Her 3 yolcuya bir personelin hizmet verdiği MSC Splendida’da da personel sayısı bin 332. MSC Splendida’da 55 bin metrekare yaşam alanı bulunuyor, bu rakam Versay Sarayı’nın bulunduğu alandan bile daha büyük.

6 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Toplamda ise gemide bulunan alan 450 bin metrekare, bu rakam ise 60 futbol sahasına eşit. Gemide, bin 603 kişilik tiyatro salonu, fitness ve dinlenme alanları, koşu parkuru, squash, sauna, Türk hamamı, solaryum, biri kapalı olmak üzere 5 yüzme havuzu, 12 jakuzi havuzu, restoranlar, barlar, internet kafe, disko, alışveriş mekanları, kapalı ve açık çocuk alanları, 4D sinema salonu, F1 similatörü ve gerçek İtalyan Meydanı yer alıyor.

Ayrıca MSC Splendida, MSC Fantasia’da olduğu gibi, MSC Cruises gemilerinde ilk kez tasarlanan MSC Yacht Club bölümüne sahip. Bu bölümdeki özel 99 suite ait, solaryum, 2 jakuzi, skydome özellikli kapalı yüzme havuzu, panoramik bar, özel asansör, SPA alanına direkt geçiş bulunuyor.

Merdivenleri Swarovski taşlarla süslü, MSC Splendida gemisinin toplam 16 bin metrekarelik alanı mermer ve 76 bin metrekarelik alanı ise birbirinde farklı tasarım ve renklere sahip halıfleks ile kaplı.