Yaşam Dev kabağı böyle koruyor

Dev kabağı böyle koruyor

Paylaş
Dev kabağı böyle koruyor

Ordu'da esnaflık yapan Sinan Kır, Sumsun'un Çarşamba ilçesindeki bahçesinde Amerikan tohumu ile 60 kiloluk yeşil kabak ve 40 kiloluk bal kabağı yetiştirdi

Ordu’da tuhafiye dükkanı işleten Sinan Kır, yetiştirdiği kabakları dükkanının önünde satışa sundu. Vatandaşların kabakların gerçek olup olmadığını test etmesinden şikayet eden Kır, kabakların üstüne "Gerçektir, lütfen tırnaklamayınız" yazısı yapıştırdı.

Haberin Devamı

Kır, dükkanın önünden geçen vatandaşların kabağa çok fazla ilgi gösterdiğini ve kabağın tohumundan istediğini anlattı. Kabakların tohumunu Amerika’dan temin ettiklerini ifade eden Kır, "Bu kabakları Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan bahçemizde yetiştiriyoruz. Bu büyüklükteki kabağı insanlarımız görmemişti. Burada büyük ölçülerde kabağı gören herkes şaşırıyor ve ilgilerini çekiyor.

Kabağın tohumundan isteyen çok sayıda kişiler var. Elimizden geldikçe isteyen kişilere tohum veriyoruz. Aynı zamanda kabağın kesilmiş halini isteyen vatandaşlarımız oluyor" diye konuştu.

Halk arasında Orduluların "kabakçı" olarak anıldığını ifade eden Kır, "Kabağın her türü Ordu’da yetiştirilebiliyor. Amerika’da bu ürünün festivali yapılıyor ve dünya basınında yer alıyor. Ordu’da da bu anlamda bir proje geliştirilebilir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Kır, bal kabağını bütünüyle sattıklarını, yeşil kabağı ise testere yardımıyla parçalara bölerek kilosunu 12 liradan satacaklarını söyledi.


AA

Haberin Devamı