Gündem Dev kabaklar şaşırttı!

Dev kabaklar şaşırttı!

Paylaş
Dev kabaklar şaşırttı!

İzmir'de yetişen yaklaşık 40 kilogram ağırlığındaki kabaklar dikkat çekti

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Birgi Beldesi'nde üretici Mehmet Nazilli'nin yetiştirdiği yaklaşık 40 kilogram ağırlığındaki kabaklar dikkat çekiyor. Birgi'de peynircilikle uğraşan Mehmet Nazilli, internette Türkiye birincisi olan bal kabağını görünce tarlasında yetiştirmeye karar verdi ve bu kabakları yetiştiren Kazım Polat'tan tohumları aldı.

Haberin Devamı

Tohumları hemen tarlasına eken Nazilli'nin ilk ürünleri büyüklükleriyle dikkat çekti. Mehmet Nazilli, “40 kilogramdan 70 kilograma kadar çeşitli ağırlıklarda kabaklar yetiştirdim. Şimdi bunlara pazar arıyorum. Kabaklar, evde depoda duruyor. Bir kısmı da tarlada; onları da toplayıp eve getireceğim” dedi.

Kabakları duyunca incelemeye gelen CHP Belediye Meclis Üyesi Melis Karhan, şaşkınlığını gizleyemedi. Karhan, “Yöremiz halkı kabağı iyi bilir. Mücverisi, oturtması, zeytinyağlı kavurması, böreği olur. Hem tatlı hem de tuzlu olarak kullanabiliyoruz. Üreticimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Nazilli'nin yetiştirdiği kabaklardan birinin 39.5 kilogram ağırlığında olduğu görüldü.

Yüksel BALCI/DHA