Magazin Dev sanatçı salı günü toprağa verilecek

Dev sanatçı salı günü toprağa verilecek

Paylaş
Dev sanatçı salı günü toprağa verilecek

Türk sanat müziğinden bir çınar daha devrildi. Müzeyyen Senar, tedavi gördüğü hastanede dün sabah yaşamını yitirdi. AFP'nin vefatını “Türkiye Cumhuriyeti'nin divası öldü” başlığıyla duyurduğu 97 yaşındaki sanatçı, yarın İstanbul'da toprağa verilecek

Müzeyyen Senar, zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü İzmir’deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün sabah hayata gözlerini yumdu. Sanatçı, 15 Ocak’ta hastaneye kaldırılmış, 13 gün süreyle tedavi görmüştü. Senar, sağlık durumundaki bozulma nedeniyle 2 Şubat’ta yeniden hastaneye kaldırılmıştı. Efsane ses, dün sabah saat 07.30’da hayatını kaybetti. Vefat haberini çocukları Feraye Işıl ile Ömer Işıl verdi. Senar, yarın Bebek Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul’da toprağa verilecek.

Haberin Devamı



Uluslararası haber ajansı AFP, Senar’ın vefatını “Türkiye Cumhuriyeti’nin divası öldü” başlığıyla duyurdu. Haberde, ilk kez 1933 yılında sahneye çıktığında Senar’ı dinleyen Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sanatçının sesini çok beğendiği de belirtildi.

Bursa’nın Keles ilçesinde 1918 yılında doğan Müzeyyen Senar, müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti’nde başladı.



YENİ SOLUK GETİRDİ

Ünü kısa sürede yayılan Senar’ın sesi, Atatürk’ün de ilgisini çekti ve sanatçı birçok kez onun huzurunda şarkı okudu. Türk musikisine yeni bir soluk getiren sanatçı, son sahne konserlerini 1983’te verdi. 1998 yılında devlet sanatçısı seçilen Senar, 2006’da beyin enfarktüsü nedeniyle felç geçirdi. Bodrum’da oğlu ve kızıyla yaşamaya başlayan sanatçı, bir ay kadar önce 24 saat tıbbi kontrol altına tutulabilmesi amacıyla Darüşşafaka Cemiyeti Urla Yaşam Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilmişti. Sanatçının ölümü üzerine başta siyasiler olmak üzere bir çok kişi taziye mesajı yayınladı.

KIZINDAN AÇIKLAMA

Senar'ın kızı Feraye Işıl da, yaptığı açıklamada, zatürre teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında tutulan annesinin bugün sabah 07.30 sıralarında vefat ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer26873","26873","201502","26873-255314.jpg","1", "0",""Benzemez Ki



CENAZE TÖRENİ SALI GÜNÜ


Işıl, Senar'ın cenaze namazının 10 Şubat Salı günü İstanbul'daki Bebek Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacağını ve cenazesinin İstanbul'da defnedileceğini bildirdi.

BAKAN ÇELİK: DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçı Müzeyyen Senar’ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bakan Çelik’in mesajı şöyle:
“Sanatçı kimliği ve hayat verdiği birbirinden güzel eserle gönlümüzde müstesna bir yer bulan Müzeyyen Senar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.
Sanat müziğimizin duayen isimlerinden Senar, 97 yıllık ömrüne onlarca unutulmaz eser sığdırdı. Sanatımıza yaptığı hizmetler ve ardında bıraktığı eserlerle her zaman sevgi ve şükranla anılacaktır.
Büyük sanatçıyı son yolculuğuna uğurlarken merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.”

CENAZESİ, İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ


Senar'ın naaşı, Adnan Menderes Havalimanı'na götürüldü.
Senar'ın cenazesi, saat 12.50'de Türk Hava Yolları'na ait uçakla, defnedileceği İstanbul'a gönderildi.
Aynı uçakla kızı Feraye Işıl da İstanbul'a gitti.

Haberin Devamı