Bilim - Teknoloji Dev siteye bir garip yasak!
Paylaş
Dev siteye bir garip yasak!

Ünlü bir site daha, Türkiye'de yasaklandı! Ama bu yasak, yaşananlarla garip bir hal almaya başladı.

Ülkemiz, şu sıralar ilginç bir site yasaklama vakasıyla karşı karşıya. Gün boyu, çeşitli kaynaklarda, ünlü video paylaşım sitesi Dailymotion'a erişim engellendiği haberleri yer aldı. Gerçekten de, TTNet kullanıcıları Dailymotion'a girmek istediğinde, iki farklı mahkemede alınmış, iki farklı erişim engelleme kararıyla karşılaşıyorlar.

Haberin Devamı

Ancak erişim engeli, şu ana kadar sadece TTNet ile sınırlı kalmış durumda. Uygulama nedense, halen diğer servis sağlayıcıları etkilemiş durumda değil. Haber yayına hazırlanırken, yani engellemenin üzerinden 12 saatten fazla zaman geçmişken, Turkcell ve Vodafone 3G üzerinden, Turkcell Superonline fiber hatları üzerinden, siteye rahatlıkla erişilebiliyordu.

TTNet kullanıcıları ise, ünlü YouTube yasağımızdan kalan alışkanlıkla, DNS değiştirerek Dailymotion'a erişebiliyor.

Kısacası Türkiye interneti, belki de gelmiş geçmiş en garip erişim engelleme ile karşı karşıya. Henüz tebliğin diğer internet sağlayıcılara ulaşmadığı ve bu yüzden TTNet dışında bir sağlayıcının engelleme için adım atmadığı konuşuluyor. Ancak aradan geçen zamana bakılırsa, bu işte bir gariplik olduğu kesin...

Haberin Devamı

Bakalım bu devirde bile, halen yaşamaya devam ettiğimiz erişim engellemeler, bize daha neler gösterecek...