Gündem 'Deve sidiği şifadır' diyen ilahiyatçıya canlı yayında 'deve sidiği' ikram edildi

'Deve sidiği şifadır' diyen ilahiyatçıya canlı yayında 'deve sidiği' ikram edildi

Paylaş
'Deve sidiği şifadır' diyen ilahiyatçıya canlı yayında 'deve sidiği' ikram edildi

Prof. Dr. Caner Taslaman ile Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in konuğu oldu. Canlı yayındaki tartışmada 'deve sidiği' hadisi konuşulurken ilginç anlar yaşandı

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Taslaman ile Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in konuğu oldu.

Canlı yayında "Hadisler İslam'da hüküm çıkarmak için referans kaynağı mıdır, değil midir?" sorusu tartışıldı. Taslaman ile Sifil arasındaki 'Hadislerin kaynağı nedir?' tartışmasında 'deve sidiği' hadisi konuşulurken ilginç anlar yaşandı.

'DEVE SİDİĞİ HADİSİ GÜVENİLİR'


İlahiyatçı Ebubekir Sifil ise, deve sidiği içmenin şifalı olduğunu belirten hadisin sahih (doğru-güvenilir) olduğunu savundu ve deve idrarının şifa olduğunu iddia etti. Ancak, sadece damızlığa çekilen deve idrarının tüketilmesi gerektiğini söyleyerek Caner Taslaman'ın kendisine sunduğu deve idrarını içmeyi kabul etmedi.


SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU


Türk televizyon tarihinde eşine az rastlanacak türden bir polemiğe sahne olan tartışma, Twitter'da da #kimhaklı hashtagi ile en çok konuşulan konu oldu.


CANER TASLAMAN KİMDİR?

Caner Taslaman (d. 1968, İstanbul), Türk akademisyen, Kur'an araştırmacısı ve yazar. 1968 yılında İstanbul'da doğdu. Big Bang teorisi, televizyon ve radyo programlarında, din ve bilim tartışmaları ile tanınır.

Annesi bir kimya mühendisi, Babası ise bir doktor olan Caner Taslaman İlkokulu, ortaokulu ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Ardından Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünde üniversite eğitimini tamamladı.

Caner Taslaman üniversite eğitimi sırasında özellikle antropoloji, din sosyolojisi, din ve bilim gibi alanlarla ilgilendi.

Caner Taslaman, Marmara Üniversitesi felsefe ve din bilimleri bölümünde, Big Bang teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır.
Evrim Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle de doktorasını almıştır.
Kuantum Teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yazdığı kitap ile doçent, Bilim-Felsefe-Din üçgenindeki çalışmalarıyla 2014 yılında "Yıldız Teknik Üniversitesi"nin, Felsefe bölümünde ise profesörlük derecesini almıştır.