Spor Devler Ligi'nde İngiliz kapışması

Devler Ligi'nde İngiliz kapışması

Paylaş
Devler Ligi'nde İngiliz kapışması

Chelsea ile Manchester United, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Stamford Bridge'de karşı karşıya gelecek

Premier League’de bu yıl beklentileri karşılayamayan ve artık sadece Şampiyonlar Ligi’ne odaklanan Chelsea için maç, ezeli bir rakiple karşılaşacak olmanın yanı sıra, 2008’de yine Manchester United ile oynanan ve penaltılarla kaybedilen Moskova’daki final maçının rövanşı anlamına geliyor.

Avrupa kupalarında İngiliz takımlarıyla 13 kez eşleşmesine rağmen Manchester United’la sadece bir kez, Moskova’da karşılaşan Chelsea, 1-1 biten final karşılaşmasında rakibine penaltılarda 6-5 boyun eğmişti.

Chelsea, Avrupa kupalarında kendi ülkesinden en çok Liverpool ile karşılaştı. Liverpool ile 10 kez eşleşen Londra takımı, bu maçlardan sadece ikisinde yenildi. Evinde İngiliz takımlarıyla oynadığı 6 maçta ise hiç yenilgi yüzü görmedi.

Chelsea’nin bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki en golcü futbolcusu, rakip ağları 7 kez havalandıran Nicolas Anelka. Londra ekibi, Şampiyonlar Ligi’nde evinde oynadığı son 26 maçta sadece bir kez yenildi.

MANCHESTER UNITED GOL YEMİYOR

Manchester United ise bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde savunmadaki performansıyla dikkati çekiyor. 8 maçta sadece 2 gol yiyen Manchester United, deplasmanda oynadığı son 4 maçta da ağlarında gol görmedi.

Hafta sonunda West Ham’ı 4-2 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Manchester United’da sakatlığı süren Rio Ferdinand yarın yine forma giyemeyecek.

Chelsea’de ise Stoke City ile oynanan son lig maçına kenarda başlayan Fernando Torres’e ilk 11’de görev verilmesi bekleniyor. Ara transfer döneminde takıma katılan Luiz’in ise durumu şüpheli.

OLASI 11'LER

Chelsea: Petr Cech, Ashley Cole, John Terry, Alex, Jose Bosingwa, Ramires, Frank Lampard, Michael Essien, Florent Malouda, Didier Drogba, Nicolas Anelka
Manchester United: Edwin Van der Sar, Fabio da Silva, Nemanja Vidic, Chris Smalling, Patrice Evra, Antonio Valencia, Michael Carrick, Paul Scholes, Ryan Giggs,Nani, Wayne Rooney.

Haberin Devamı