Spor Devlere 28 milyon lira

Devlere 28 milyon lira

Paylaş
Devlere 28 milyon lira

Başbakan Erdoğan, FIBA'da final oynayan A Milli Basketbol Takımımıza, kişi başı 1.5 milyon liradan, 28 milyon liralık çek verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 2. olarak gümüş madalya kazanan Türk Milli Basketbol takımını Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Kabulde Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da hazır bulundu.

Konuşmasının başında 12 Dev Adam'a başarısından dolayı teşekkürlerini sunarken, yoğun referandum çalışmalarına rağmen ellerinden geldiği kadarıyla milli takımın yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

>> HİDO, ERDOĞAN'I BÖYLE GÜLDÜRDÜ

A Milli Basketbol takım başantrenörü Bogdan Tanjevic, kazandıkları başarıdan dolayı mutlu olduklarını dile getirirken, kendilerine verilen destek için teşekkür etti.

Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise, gösterdikleri başarıdan gurur duyduklarını belirtirken, özellikle Başbakan Erdoğan'ın kendilerine gösterdiği manevi destek için teşekkür etti. Konuşmasını sürdüren Türkoğlu'nun, "Bize gösterdiğiniz manevi destek için teşekkür ederiz. Maddiyat bizim için her zaman ikinci planda olmuştur. Ama desteklerin gelmesini de bekliyoruz" sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Antrenör Tanjevic Başbakan Erdoğan'a kazanılan madalyaları hediye ederken; Hidayet Türkoğlu ise milli basketbolcuların fotoğrafları ve imzalarının bulunduğu çerçeve hediye etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, turnuvada söz verdiği basketbolcu ve teknik heyete verilecek, kişi başı 1 buçuk milyon TL olmak üzere toplamda 28 milyon TL'lik çeki Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'e verdi.

Milli Basketbolcular, Başbakan Erdoğan öncesinde, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'i de ziyaret etti.

DHA

Haberin Devamı