Spor Devlerin patronu Ataman

Devlerin patronu Ataman

Paylaş
Devlerin patronu Ataman

Obradovic, TBF'nin teklifini reddetti, Milli Takım'ın başına Ergin Ataman getirildi

Obradovic'in görevi kabul etmemesinin ardından Ergin Ataman ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Türkiye Basketbol Federasyonu, anlaşmayı resmi internet sitesi üzerinden de duyurdu.

VE Basketbol Milli Takımı’nın patronu belli oldu. 191 günlük merak ay yıldızlıların başına Ergin Ataman’ın getirilmesiyle son buldu... Bilindiği gibi Basketbol Federasyonu’nun ilk tercihi Zeljko Obradovic’ti. TBF Başkanı Turgay Demirel’in ısrarla 12 Dev Adam’ın başında görmek istediği Sırp koç, ailesine zaman ayırmak istediğini söylerek; TBF’ye, ‘Bu yaz çalışmayacağım’ yanıtını verdi.

2 YILLIK ANLAŞILDI

Haberin Devamı

TBF Milli Takımlardan Sorumlu Üye Harun Erdenay’ın Ergin Ataman ısrarları sonuç verdi. Araları açık olan başkan Turgay Demirel ile Ataman‘ı önceki akşam G.Saray idmanının ardından Abdi İpekçi Salonu’nda bir araya getiren Erdenay’ın çabaları sonrası 12 Dev Adam’da Ergin Ataman dönemi başladı. 1 buçuk saat süren bu görüşmede Demirel ile Ataman aralarındaki buzları eritti. Milli Takım’la 2 yıllık anlaşan Ergin Ataman’ın Federasyon tarafından bugün resmen açıklanması bekleniyor.

TBF'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel yaptığı açıklamada; “A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın başantrenörlüğü için, 2014 FIBA Dünya Kupası’ndan başlayarak, 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları sonuna kadar üç yıllık süre ile Ergin Ataman’ı görevlendirdik. Avrupa’nın en başarılı antrenörlerinden biri olan Ergin Ataman ile Türk Basketbolu için yeni ve başarılı bir dönemin başlayacağına inanıyorum.” dedi.

Ergin Ataman da yeni görevi ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti : “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun A Milli Erkek Basketbol Takım başantrenörlüğü için teklifini onur duyarak kabul ettim. Bu konuda her zamanki gibi bana tam destek olan kulübüm Galatasaray’a ve Başkanımız Ünal Aysal’a çok teşekkür ediyorum. Türk Basketbolu’nun başarısı için tüm gücümle çalışacağım. Hedefim; halkımızın tam desteği ile sahipleneceği, Ay Yıldızlı formayı giymekten ve başarı için savaşmaktan gurur duyacak A Milli Erkek Basketbol Takımımız ile , önümüzdeki üç yıl boyunca katılacağımız 2014 Dünya Kupası , 2015 Avrupa Şampiyonası ve 2016 Olimpiyat Oyunları’nı kazanmaktır.”

A Milli Takım Baş antrenörü Ergin Ataman’ın yardımcı kadrosu önümüzdeki hafta içerisinde açıklanacak.

ATAMAN KİMDİR?

7 Ocak 1966, İstanbul doğumlu.
Basketbola 1978 yılında Eczacıbaşı takımında oyuncu olarak başladı. Yeşilyurt’ta oynadı.

HOCALIK KARİYERİ
T.Telekom (1996-98)
P.Karşıyaka (1998)
E.Pilsen (1999-2001)
M.Siena (2001-03)
Ülker (2003-06)
C.Bologna (2006-07)
Beşiktaş (2007-08)
E.Pilsen (2008-10)
Beşiktaş (2011-12)
* Lig, Türkiye ve Eurochallenge Kupası şampiyonluğu
Galatasaray (2012)
* Lig şampiyonluğu

Ataman koçluk kariyerinde 2’si Avrupa’da toplam 14 kupa kaldırdı.

Haberin Devamı