Spor Devlet 1 milyon dolar istiyor ama...

Devlet 1 milyon dolar istiyor ama...

Paylaş
Devlet 1 milyon dolar istiyor ama...

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Galatasaray'ın yeni stadı için GSGM'ye yılda 1 milyon dolar ödemesi gerektiğini söyledi

Devlet Galatasaray'ın yeni stadı Telekom Arena'dan kira istiyor. Hürriyet yazarı Vahap Munyar'a konuşan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak şunları söyledi:

"Türk Telekom Arena’nın Galatasaray’a devrinde bir sıkıntı yok. Devir yapılacak. Galatasaray’ın bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Biz Galatasaray’ın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne (GSGM) kira ödemesini istiyoruz.

Onlar, “Ali Sami Yen’de kira sorunumuz yoktu, şimdi de ödemeyelim” diyorlar. Ancak, diğer kulüplerden kira alıyoruz. Galatasaray da ödemeli. Galatasaray’ın stat geliri 3-4 kat arttı.

Şimdi çıkarıp GSGM’ye yılda 1 milyon dolar ödese çok mu zorlanır. İsim hakkı gelirlerinden de pay vermeleri iyi olur. Biz de o paralarla Doğu illerimize spor tesisleri götürmeye çalışıyoruz."

Bu şartların stadyum açılışındaki protestolar sonrasında ortaya çıkmadığını belirten Özak, "Biz öyle duygusal iş yapmayız. Baştan beri konuşuyoruz. Galatasaray yönetimindeki eski bakanımız Işın Çelebi konuyu yakından biliyor" dedi.

Faruk Nafiz Özak'ın bu açıklamalarına karşın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da imzasının bulunduğu protokole göre Galatasaray stadın yapımı için, elinde bulundurduğu Mecidiyeköy'deki 36.5 dönüm arazinin üst kullanım hakkından feragat etmiş.

Bu arazi Nisan 2010 yılında TOKİ tarafından 416.500.000 TL bedel ve hasılat paylaşımıyla Aşçıoğlu firmasına satılmıştır.

Ayrıca yine 30 yıl için elinde bulundurduğu Seyrantepe'deki 384 dönüm arazinin de üst kullanım hakkından feragat eden Galatasaray, bunun karşılığında Seyrantepe'deki arazinin 120 dönümlük bölümüne 52 bin kişilik bir stat yaparak 24 aylık bir sürede 49 yıl süre ile bedelsiz Galatasaray’a üst kullanım hakkını devretmek taahhüdüne girmiştir.

Haberin Devamı