Gündem Devlet Bahçeli erken seçim kararını nasıl aldı?

Devlet Bahçeli erken seçim kararını nasıl aldı?

Paylaş
Devlet Bahçeli erken seçim kararını nasıl aldı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısında bulunmuştu. Bahçeli'nin bu açıklamalarının hemen ardından Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cevap geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da, 'Hodri meydan' diyerek çağrıya cevap verdi. Peki, Devlet Bahçeli erken seçim kararını nasıl aldı? MHP'li Semih Yalçın, CNN Türk'ten Dicle Canova'ya merak edilen detayları anlattı.

CNN Türk Ana Haber'e bağlanan MHP'li Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin erken seçim kararını nasıl aldığını anlattı.

"AK PARTİ İLE HERHANGİ BİR GÖRÜŞME OLMADI"

Semih Yalçın erken seçim çağrısıyla ilgili; "Bu teklif AK Parti ile yapılan herhangi bir görüşme sonucu yapılmadı. Pazartesi günü MHP Başkanlık Divanı ile yapılan toplantı sonrası bu karar alındı. Biz bir teklifte bulunduk. Karar verecek olan 317 milletvekili olan AK Parti'dir" dedi.

BAHÇELİ: 26 AĞUSTOS'TA ERKEN SEÇİM YAPILMALI


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Önünmüzde 2 seçenek var; ya 3 Kasım beklenecek ya da meşru gerekçelerden seçimler erkene çekilecektir. Seçimin zamanında yapılmasıyla ilgili talepler doğal bir haktır. Sayın Cumhurbaşkaının da düşüncesi farklı değildir. MHP seçimini erkene alınmasından yana kullanacaktır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK YORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin erken seçim çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, "Bahçeli ile yarın görüşeceğiz" dedi. Öte yandan Erdoğan grup toplantısı çıkışında "Şu an söyleyecek bir şeyim yok" ifadelerini kullandı.